Šéf Slavie Šimáně rezignoval. Nesouhlasí se stylem vedení klubu

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jiří Šimáně dnes rezignoval na svou funkci. Veřejnost o svém rozhodnutí minoritní majitel Slavie informoval v tiskovém prohlášení na webových stránkách klubu. Šimáně, který ve funkci předsedy představenstva vydržel pouhých šest měsíců, jako hlavní důvody odchodu z funkce uvedl, že jeho pozice nebyla plně respektována a že nesouhlasí se způsobem řízení klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia Praha, fotbal, stadion

Slavia Praha, fotbal, stadion | Foto: Filip Jandourek

„Rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy představenstva a svoji rezignaci na tento post jsem dnes orgánům klubu písemně oznámil,“ napsal Jiří Šimáně, jenž ve Slavii drží 40% vlastnický podíl.

Odchod Šimáněho je poměrně překvapivý, jelikož přichází jen několik měsíců po zvolení ve funkci, do které byl jmenován v říjnu, a navíc ve chvíli, kdy se zdá, že se Slavia po převzetí čínskou skupinou CEFC úspěšně stabilizuje.

Šimáně ve svém vyjádření uvedl, že se neztotožňuje s názory managementu Slavie na řízení klubu. Navíc nebyl spokojen se svojí pozicí.

„Proto jsem se za situace, kdy nesu největší odpovědnost za klub a moje pozice není plně respektována, nemohl rozhodnout jinak,“ vysvětlil Šimáně svůj odchod.

Ve svém textu Šimáně rovněž poděkoval skupině CEFC za to, že pomohla vyvést Slavii z krize.

„Rád bych poděkoval fanouškům za velkou podporu a přízeň, kterou mi projevovali. Velmi si toho vážím, snažil jsem se je nezklamat. Jejich povzbuzování a přízeň klubu je to, co mě motivovalo a nabíjelo energií. Je nemožné na to zapomenout. Věřím, že vyvedením Slavie z hluboké krize jsem splnil svoji povinnost vůči klubu i mému otci, který pro Slavii dýchal,“ dodal Šimáně na závěr.

„Zatím nemám, co bych k tomu řekl. Obdržel jsem rezignaci pana Šimáněho a teď budeme řešit, co dál, takže nemám žádnou doplňující informaci,“ řekl Českému rozhlasu generální ředitel Slavie David Trunda.

Šimáně vstoupil do Slavie majetkově v září loňského roku spolu s čínskou CEFC, která přestože nakoupila 60% akcií, udělala právě z něj nejdůležitějšího muže v klubu. Jeho jméno a oddanost k týmu z Edenu byly pro fanoušky zárukou, že se v té době takřka bankrotující Slavia nejen finančně ale také sportovně zvedne.

To se Šimáněmu ve spolupráci s Jaroslavem Tvrdíkem, zástupcem čínského vlastníka, dařilo. Jenže nyní bude muset vedení Slavia, už bez Šimáněho, jenž je i nadále spolumajitelem klubu, učinit další rozhodnutí, které výrazně ovlivní další směřování klubu.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme