Sparta veze z Villarrealu nadějný výsledek, v prvním čtvrtfinále EL prohrála 1:2

Sparta sice poprvé v sezoně Evropské ligy prohrála, její pozice ve čtvrtfinále soutěže ale není beznadějná. Český vicemistr těžce zkoušený zdravotními problémy prohrál ve Villarrealu 1:2 a za týden bude na Letné dohánět jednobrankovou ztrátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané na El Madrigalu

Sparťané na El Madrigalu | Zdroj: ČTK

Villarreal vyhrál v domácím prostředí všech pět zápasů letošní Evropské ligy a k šestému nakročil hned ve třetí minutě. Gólman David Bičík při odkopu trefil pouze dotírajícího Makambua a francouzský útočník otevřel skóre.

V nadcházejících minutách ale brankář Sparty svou chybu několikrát napravil. Reflexivně vyrazil střelu Castilleja z bezprostřední blízkosti. Další dvě šance měl i střelec Bakambu, ve dvou soubojích tváří v tváři byl ale tentokrát úspěšnější Bičík.

Na konci prvního poločasu pak potrestal malou domácí efektivitu v zakončení Jakub Brabec, který po rohovém kopu hlavou vyrovnal na 1:1. Žlutá ponorka tak poprvé v domácím zápase této sezony Evropské ligy inkasovala.

Po Gasparově hlavičce do břevna chvíli po přestávce se hra uklidnila a Villarreal jen těžce hledal v rudé obraně prostor na útoku. Našel ho až v 63. minutě. Suárez našel na hranici vápna osamoceného Makambua, který dal svůj druhý gól v zápase.

Francouzský útočník mohl o několik minut později zkompletovat hattrick, radost mu ale při dorážce za malého vápna zkazil další fantastický zákrok Bičíka. Ten v závěru naposledy podržel svůj tým proti ráně Suáreze. Do pražské odvety tak Sparta veze jednobrankovou ztrátu po výsledku 1:2.

Do základní sestavy Sparty se na místo stopera vrátil po zranění Mario Holek. V zápase se ale znovu zranil a na stoperu ho nahradil Radoslav Kováč. Třetí žluté karty už během prvního poločasu dostali i Brabec a Costa, kteří nebudou moci nastoupit v odvetě.

Český vicemistr odletěl do Španělska s pouze sedmnácti hráči schopnými naskočit do hry. Šural nesmí hrát kvůli regulím UEFA. Zranění jsou Zahustel, Vácha, Jiráček a nově také stoper Mazuch.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Villarreal CF - Sparta Praha 2:1 (1:1)
Branky: 3. a 63. Bakambu - 45.+4 Brabec. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). ŽK: Jaume - Costa, Matějovský, Brabec. Diváci: 22.000.

Braga - Šachtar Doněck 1:2 (0:1)
Branky: 89. Eduardo - 45. Rakickij, 75. Ferreyra.

Bilbao - FC Sevilla 1:2 (0:0)
Branky: 48. Aduriz - 56. Kolodziejczak, 83. Iborra.

Dortmund - Liverpool 1:1 (0:1)
Branky: 48. Hummels - 36. Origi.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme