Eurodeník - 2. díl: Václav Němeček hrál v Toulouse tři roky. Uchvátila ho tamní gastronomie

V Toulouse hraje od 15 hodin česká fotbalová reprezentace svůj první zápas na Euru proti Španělsku. Ve městě je hlavním sportem ragby, přesto se tu hraje i první liga, v níž se místní klub na poslední chvíli zachránil. Jeho barvy hájil před lety i český fotbalista Václav Němeček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý fotbalista Václav Němeček vé své oblíbené tržnici ve francouzském Toulouse

Bývalý fotbalista Václav Němeček vé své oblíbené tržnici ve francouzském Toulouse | Foto: Jan Šmíd | Zdroj: Český rozhlas

V centru Toulouse na známém tržišti Victora Huga prodávají kýty, salámy, ale i sýry nebo ústřice.

Nejoblíbenějším místem Václava Němečka, který hrál v Toulouse tři roky, je právě toto voňavé místo, kam chodil každý víkend.

„Je tu neskutečný výběr místních produktů. Různé druhy foie gras, cassoulet, dováží se sem velmi čerstvé plody moře a ryby,“ vyjmenovává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdo nějaký čas pobýval ve Francii, poznamená ho to na celý život. Český fotbalista Václav Němeček miluje hlavně tamní jídlo. Více v druhém dílu deníku zpravodaje Jana Šmída

Ryby kupoval u jedné paní, která už na trhu léta nepracuje. Maso si ale obstarával u řezníka, který prodává pořád.

Řezník Antoine si Václava Němečka dobře pamatuje, i když jak říká, fotbalu moc nerozumí. Dokonce dlouho nevěděl, že jeho stálý klient je fotbalistou.

V Toulouse je hlavním sportem ragby, Antoine tedy nebude sledovat ani český zápas, a to i proto, že se na televizi ve tři hodiny nikdy nedívá. Ve městě je mu hezky. Strávil tu celý život – na trhu prodává 40 let.

Václav Němeček strávil v Toulouse tři roky a rád se sem vrací. Pobyt tady ho výrazně poznamenal, zejména po gastronomické stránce. „Naučil jsem se sám vařit. Začalo mě to bavit,“ uzavírá bývalý český fotbalista.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme