Rosický má natržený sval, léčení může trvat až 6 týdnů

Tomáš Rosický už si na fotbalovém mistrovství Evropy ve Franci s největší pravděpodobností nezahraje. Lékař českého týmu Petr Zeman potvrdil novinářům, že léčba českého kapitána může trvat až několik týdnů. Záložník ale zůstává s týmem a léčí se pod dohledem profesora Pavla Koláře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

tomáš rosický čtk.jpeg

tomáš rosický čtk.jpeg | Zdroj: ČTK

„Magnetická rezonance prokázala naše podezření, že došlo k poranění stehenního svalu. Můžeme říct, že na 100 procent nezasáhne do žádného zápasu v následujících dnech, určitě ne s Turky. A s velkou pravděpodobností se nebude schopen zúčastnit ani v následujících týdnech,“ řekl novinářům lékař české reprezentace Petr Zeman.

„Určitě tu zůstanu. Už s klukama nemůžu být na hřišti, ale vliv můžu mít i nadále. V trochu jiné roli, ale co můžu dělat. Po Euru si všechno rozmyslím a uvidím, co bude dál,“ reagoval na lékařskou zprávu Tomáš Rosický.

Zranění si kapitán české reprezentace přivodil v závěru pátečního utkání s Chorvatskem. Bez kontaktu s protihráčem si natrhl několik vláken v zadním stehenním svalu. Přesnou diagnózu určila dnešní magnetická rezonance v nemocnici v Tours, kde má český tým základnu.

„U léčby závisí, v jaké fázi pacient je. Tomáš má klid, dostává řadu léků a pracují s ním fyzioterapeuti s profesorem Kolářem. Má maximální možnou péči, aby se doba léčení co nejvíce zkrátila,“ řekl lékař českého týmu.

Sám záložník hned po zápase tušil, že pro něj šampionát s největší pravděpodobností skončil. Doba léčby je sice individuální, v podobných případech se ale pohybuje mezi třemi až šesti týdny. Bývalý záložník Arsenalu tak bude zřejmě připraven k tréninku až dlouho po finále.

Ostatní hráči českého výběru jsou až na drobné zápasové šrámy v pořádku. Stav Bořka Dočkala označil doktor Zeman za stoprocentní.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme