Neodcházej, Leo. Messiho přemlouvají argentinský prezident i Maradona

Po prohraném finále Copa América opustil Lionel Messi trávník v slzách a v útrobách stadionu v New Jersey oznámil konec reprezentační kariéry. Argentina ale věří, že se hvězda Barcelony rozhodla v emocích a svůj úmysl si rozmyslí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi odchází po neproměněné penaltě ve finále Copa América

Lionel Messi odchází po neproměněné penaltě ve finále Copa América | Zdroj: Reuters

„Lionel musí v národním týmu zůstat, má toho ještě tolik před sebou. Chci si s ním promluvit a jít proti všem, co ho nechali samotného,“ prohlásila argentinská fotbalová legenda Diego Maradona pro list La Nacion.

„Do Ruska za dva roky může, je v takové formě, aby se mohl stát mistrem světa,“ dodal 55letý muž, který je považován za jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů všech dob a s Argentinou získal titul mistra světa před třiceti lety.

Lionel Messi ale za své více než desetileté působení v národním dresu žádný velký titul nezískal. Má pouze stříbrnou medaili z mistrovství světa a tři stříbra z Copa América. Ta poslední stříbrná medaile se mu houpala na krku včera po finále amerického šampionátu s Chile a prohře na penalty.

Jinde září, s reprezetancí sbíral stříbra. Lionel Messi s Argentinou nikdy nevyhrál velký turnaj

Číst článek

Sám „malý génius“ v penaltovém rozstřelu svůj pokus neproměnil a do statistik zápasu se zapsal pouze žlutou kartou za nafilmovaný pád v pokutovém území. „Zase jsme bez titulu. Možná že příště už to vyjde, ale beze mě, tak to teď cítím,“ řekl 29letý fotbalista po zápase a ukončil tak reprezentační kariéru.

O setrvání pětinásobného držitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa se snaží i argentinský prezident Mauricio Macri. „Osobně mu zavolal, aby řekl, jak moc je na argentinský tým hrdý, a doporučil mu, aby neposlouchal kritiky,“ sdělil obsah rozhovoru prezidentův mluvčí.

„Doufám, že budeme ještě dlouho moci sledovat nejlepšího hráče na světě,“ napsal prezident na svůj twitterový účet s klíčovým slovem „No te vayas Lio“ – Neodcházej, Leo.

I mimo Argentinu fotbalové osobnosti doufají, že rozhodnutí, které včera autor 55 reprezentačních gólů sdělil, učinil ve velkých emocích a vezme ho zpět.

„Věřím, že malý génius se ještě rozmyslí a dá nám ještě jeden světový šampionát,“ napsal na twitteru bývalý fotbalista a dnes komentátor Gary Lineker. „Drahý Messi, vítězové neutíkají a ti, co utíkají, nikdy nevyhrají,“ připomněl Argentinci Danny Welbeck.

Messi, potřebujeme tě. Transparent v Buenos Aires | Foto: Reuters

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme