Jablonec má po dvou zápasech plný počet bodů, porazil i druhého nováčka

Fotbalisté Jablonce zatím neztratili v nové ligové sezoně ani bod. Po týden starém domácím vítězství 5:3 nad Karvinou dnes ve 2. kole porazili druhého nováčka Hradec Králové v jeho dočasném azylu v Mladé Boleslavi 2:1 a vedou neúplnou tabulku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První gól Jablonce v Hradci vstřelil Mirzad Mehanović

První gól Jablonce v Hradci vstřelil Mirzad Mehanović | Foto: FK Jablonec

Skóre načal ve 36. minutě Bosňan Mirzad Mehanovič, v 50. minutě zvýšil po rohu Vít Beneš. Nováček snížil až pět minut před koncem po přímém kopu Petra Mareše. Hradec tak nenavázal na výhru 3:0 ze hřiště Bohemians 1905.

První body získal druhý nováček Karviná. Slezané remizovali 1:1 s Brnem, přestože od 46. minuty hráli přesilovku po vyloučení hostujícího Radka Buchty. Obě branky padly v první půli.

Nováčka poslal v domácí ligové premiéře do vedení už svým třetím gólem v sezoně slovenský útočník Pavol Jurčo, ještě do pauzy však vyrovnal brněnský kanonýr Jakub Řezníček.

Slovácko doma vydřelo remízu 2:2 s Duklou. Hosté vedli už 2:0 po premiérové trefě Nigerijce Petera Olayinky v české lize a proměněné penaltě Španěla Néstora, ale v 78. minutě snížil Tomáš Košút a ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal prvním gólem v nejvyšší soutěži střídající Tomáš Zajíc.

Oba týmy získaly první bod v ligové sezoně.

V neděli pokračuje 2. kolo čtyřmi zápasy. Mistrovská Plzeň přivítá Bohemians 1905, Sparta se představí v Teplicích, Liberec hostí Jihlavu a Příbram Mladou Boleslav. V pondělí uzavře kolo souboj Slavie se Zlínem.

2. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - FK Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 85. Mareš - 36. Mehanovič, 50. Beneš. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Myška. ŽK: Plašil - Wágner. Diváci: 1826.

1. FC Slovácko - Dukla Praha 2:2 (0:1)
Branky: 78. Košút, 90.+3 Zajíc - 31. Olayinka, 62. Néstor z pen. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Rada, Civič, Šumulikoski, Šimko - Beauguel, Kušnír, Hanousek, Néstor. Diváci: 3652.

MFK Karviná - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)
Branky: 28. Jurčo - 38. Řezníček. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Pochylý. ŽK: Laštůvka, Budínský - Buchta. ČK: 46. Buchta. Diváci: 4522.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme