Fotbalisté Sparty v Southamptonu neuspěli. Z Anglie si vezou porážku 0:3

Fotbalisté Sparty Praha ve svém prvním vystoupení v letošní Evropské lize na body nedosáhli. V anglickém Southamptonu prohráli 0:3, když se během prvního poločasu dvakrát prosadil Charlie Austin a v samotném závěru přidal třetí gól Jay Rodriguez. Příští zápas Evropské ligy čeká pražský celek 29. září, kdy se Pražané na Letné utkají s milánským Interem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty v anglickém Southamptonu na body nedosáhli

Fotbalisté Sparty v anglickém Southamptonu na body nedosáhli | Zdroj: Reuters

Sparťané nevstoupili do čtvrtečního duelu proti týmu z Premier League vůbec dobře. Obránce Costa zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, za což byli hráči anglického celku odměněni penaltou.

Tu následně exekutor Charlie Austin proměnil navzdory tomu, že gólman Tomáš Koubek vystihl směr jeho pokusu.

Austin posléze trápil pražský klub i dál - v 15. minutě ho zastavil gólman Sparty, ve 26. minutě pak ofsajd. Útočník Southamptonu se však druhého gólu dočkal hned záhy, když překonal Koubka hlavičkou.

Do konce poločasu již žádný gól nepadl, takže po 45 minutách platilo skóre 2:0 pro domácí.

Viktoria Plzeň vybojovala se slavným AS Řím bod za remízu 1:1

Číst článek

Výkon Sparty se nezlepšil ani po přestávce, takže si anglický klub pohodlně hlídal dvougólový náskok. Gólman Southamptonu Forster musel vážněji zasahovat pouze jednou, když ho v 68. minutě prověřil střídající David Lafata.

V závěru se utkání už jen dohrávalo - Spartě se i nadále nedařilo najít recept na vytvoření kloudné akce, zatímco domácí již neměli potřebu tlačit se do útoku.

Přesto ale domácí fanoušci oslavili ještě jeden gól, když povedenou akci zakončil Jay Rodriguez, který upravil na konečných 3:0.

1. kolo základní skupiny K fotbalové Evropské ligy:
Southampton - Sparta Praha 3:0 (2:0)
Branky: 5. z pen. a 27. Austin, 90.+3 Rodriguez. Rozhodčí: Gräfe - Pickel, Henschel (všichni Něm.). ŽK: Romeu - Kadlec, Pulkrab.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme