Sparta porazila Beer Ševu a přiblížila se postupu, liberecké naděje zůstaly ve Florencii

Po remíze Viktorie Plzeň v Rumunsku hrály skupinové zápasy Evropské ligy zbylé dva české týmy. Sparta Praha i přes rozsáhlou marodku porazila izraelský Hapoel Beer Ševa 2:0 a s devíti body vede skupinu. Zato Liberec zůstává poslední a po prohře 0:3 na hřišti Fiorentiny je šance na postup Severočechů jen teoretická.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata potvrdil pověst kanonýra i v ELJPG

David Lafata potvrdil pověst kanonýra i v ELJPG | Zdroj: Reuters

Před dvěma týdny Sparta v Izraeli vyhrála 1:0 gólem mladíčka Pulkraba. Doma ji poslal do vedení poslal Bořek Dočkal. Záložník českého vicemistra nastřelil přímý kop ve 20. minutě tak, že si ho Bitton srazil do vlastní sítě.

Spartu trápí rozsáhlá marodka. Trenér Holoubek si posteskl, že má k dispozici jen 11 hráčů. Nakonec poskládal sestavu se dvěma defenzivními záložníky. Před stopery tak vedle sebe hrají Mareček a Mario Holek.

V ofenzivě rudých je stálice David Lafata. Kanonýr Sparty se prosadil chvíli před přestávkou, když si našel správné místo, kam doputoval pas Karavajeva.

Po změně stran Spartě proti velké akci hostů pomohla tyč Koubkovy branky k udržení vítězství 2:0 a dosažení devíti bodů ve skupině K. Sparta vede o dva body před druhým Southamptonem, který doma otočil zápas s Interem Milán.

Krmenčíkova hlavička zařídila Plzni bod. Viktoria je ale stále ve skupině poslední

Číst článek

Fiorentina - Slovan Liberec 0:3

V horší situaci je Slovan Liberec, který má ve skupině J i po čtvrtém zápase jediný bod. Pokud Severočeši chtěli pomýšlet na postup, museli nutně bodovat na hřišti Fiorentiny. Jenže v Itálii prohráli 0:3 a jejich naděje je pouze teoretická.

Slovan se ve Florencii držel jen půl hodiny, pak Súkenník srazil v pokutovém území Iličiće a sám postižený proměni pokutový kop. Dvě minuty před pauzou prošel dálnicí mezi libereckými stopery Nikola Kalinić a zvýšil na 2:0.

Definitivně naděje týmu kouče Trpišovského pohřbil Cristóforo prudkou ranou z hranice pokutového území. Liberec prohrál 0:3 a na postupovou pozici ztrácí dva zápasy před koncem 6 bodů. Karabach totiž Porazil PAOK Soluň 1:0.

Utkání 4. kola základní skupiny J fotbalové Evropské ligy:
ACF Fiorentina - Slovan Liberec 3:0 (2:0)
Branky: 30. Iličič z pen., 42. Kalinič, 73. Cristóforo. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov - Meckarovski, Jakimovski (všichni Mak.). ŽK: Tomovič - Súkenník, Bartošák. Diváci: 11.583.

Utkání 4. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:
Sparta Praha - Hapoel Beer Ševa 2:0 (2:0)
Branky: 23. vlastní Bitton, 38. Lafata. Rozhodčí: Vad - Albert, Viszokai (všichni Maď.). ŽK: Karavajev, Pulkrab (oba Sparta). Diváci: 12.891.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme