Jihlava odvolala trenéra Bílka. Nově tým povede Jinoch

Fotbalisty Jihlavy, kteří se momentálně nacházejí na předposledním místě tabulky, povede nový trenér Josef Jinoch spolu s asistenty Petrem Čuhelem a Michalem Kadlecem. Jednapadesátiletý Michal Bílek byl vzhledem k výkonům týmu odvolán, jak klub informoval na webu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Bílek

Michal Bílek | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

„Je mi to líto, ale nakonec jsme se rozhodli přistoupit k tomuto nepopulárnímu kroku. Naší snahou je se pokusit nějakým způsobem psychiku hráčů ještě zvednout a v závěrečných kolech zabojovat o záchranu nejvyšší soutěže,“ okomentoval na klubovém webu majoritní vlastník klubu František Vaculík.

Vedení Jihlavy sáhlo k trenérské výměně v průběhu jarní části vůbec poprvé v historii.

Josef Jinoch bude vedle pozice hlavního kouče zároveň působit i ve funkci generálního manažera. Devětačtyřicetiletý Jinoch byl sportovním manažerem Jihlavy už v letech 2009 až 2015, sportovním ředitelem ve Slavii od jara 2015, ale společně s koučem Uhrinem byl na konci srpna 2016 odvolán. Jako hráč dříve působil ve Slavii Praha, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci, Příbrami a Bohemians.

„Cíl je jednoznačný - byl bych hrozně rád, aby Vysočina udržela svoji příslušnost k nejvyšší soutěži. Stejně jako to dokázala v předchozích čtyřech letech,“ uvedl Jinoch pro web Jihlavy.

Ve funkci by měl být zatím do konce aktuálního ročníku, a co bude potom, se teď řešení. „Nyní se musíme koncentrovat na úspěšné dohrání ročníku. Tedy na záchranu, které všichni věříme. Nikdo nechceme být podepsáni pod sestupem mužstva z první ligy,“ řekl Jinoch.

Michal Bílek se dostal na lavičku Jihlavy v polovině září a od té doby dokázal tým dovést pouze ke třem vítězstvím. Naposledy tým podlehl Bohemians 0:1. Sedm kol před koncem první fotbalové ligy ztrácí Jihlava čtyři body na záchranu. Z posledních zápasů získala pouze jediný bod. U týmů také skončili asistenti Jan Kameník a kondiční trenér Jan Budějský.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme