Autobus fotbalistů Borussie Dortmund zasáhly tři výbuchy. Podle policie šlo o cílený útok

Autobus německého fotbalového týmu Borussia Dortmund poškodily kolem sedmé hodiny večerní tři exploze. Policie vychází z toho, že trojice výbuchů byla cíleným útokem na fotbalisty. Státní zastupitelství ho vyšetřuje jako pokus o vraždu. Zatím není jasné, co stojí v jeho pozadí. V blízkosti místa činu se našlo psaní, které se prověřuje. Při incidentu byl zraněn hráč Marc Bartra. Fotbalisté směřovali na zápas s týmem AS Monaco, který byl po explozi odložen na středu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Exploze poničila autobus fotbalistů Borussie Dortmund

Exploze poničila autobus fotbalistů Borussie Dortmund | Zdroj: ČTK

Exploze poničily týmový autobus na dvou místech krátce po odjezdu z hotelu, zhruba deset kilometrů od stadionu vestfálského klubu. Výbuch poškodil kola autobusu a vysypalo se několik oken.

Nálože byly podle německého deníku Bild nastražené v živém plotě u silnice. Explodovaly na opačné straně, než kde seděl řidič.

Podle ředitele týmu Borussia Dortmund Hanse-Joachima Watzkeho šlo o cílený bombový útok na klubový autobus. „Celý tým je v šoku. Takovéhle obrázky z hlavy nedostanete. Doufám, že se mužstvo sebere natolik, aby mohlo zítra hrát," uvedl Watzke v rozhovoru pro televizní stanici Sky.

Šestadvacetiletý španělský obránce Marc Bartra utrpěl lehká zranění, záchranáři ho následně s poraněním ruky převezli do nemocnice. Brzké uzdravení popřál fotbalistovi na Twitteru mimo jiné i španělský premiér Mariano Rajoy. Zbytek týmu je v pořádku a podle informací klubu ostatním hráčům nehrozí žádné nebezpečí.

„Hráči jsou v bezpečí. Na stadionu a kolem něj nehrozí žádné nebezpečí," informovala Borussia na svém twitterovém účtu po incidentu, který se stal necelé dvě hodiny před plánovaným výkopem.

Exploze poničila autobus fotbalistů Borussie Dortmund | Foto: Reuters

Krizový štáb na stadionu následně rozhodl, že zápas se uskuteční ve středu 12. dubna od 18.45, vstupenky zůstavají platné. Fotbalový tým fanouškům poděkoval za trpělivost, pochopení a za skandování „Dortmund!“, které se ze stadionu ozývalo.

Dortmundská policie chystá na středu před zápasem Ligy mistrů s Monakem rozsáhlé nasazení jednotek. Zavedla zvláštní ochranná opatření pro fotbalisty.

Na stadionu, kde se měl zápas mezi Dortmundem a Monakem odehrát, nehrozí žádné nebezpečí, informovala policie. Všichni fanoušci už stadion v klidu opustili.

Policie za pomoci dronu prohledala okolí místa výbuchu a požádala, aby nikdo nešířil žádné spekulace a lidé jí dali čas na vyšetřování.

ČTK, moš, ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme