4 zápasy a žádná výhra. Vrba začal jako Bílek, přesto fanoušci zatím nepískají

Čeští fotbalisté nevyhráli ani ve čtvrtém utkání pod trenérem Pavlem Vrbou. Spojeným státům podlehli v přípravném zápase 0:1. Navzdory špatným výsledkům i nepřesvědčivé hře si česká reprezentace stále drží přízeň fanoušků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér českého týmu Pavel Vrba (vpravo) a trenér USA Jürgen Klinsmann

Trenér českého týmu Pavel Vrba (vpravo) a trenér USA Jürgen Klinsmann | Zdroj: ČTK

Ještě ani nezačal zápas a publikum tvořené z nemalé části dětmi se učilo hopsat v rytmu tradičního pokřiku, během utkání vydatně povzbuzovalo, a dokonce i po inkasované brance nebo během nadějnější, ale stále jalové druhé půle se ozýval maximálně spíše nesmělý pískot.

„Nic jsem nezaznamenal. Lidí přišlo hodně, za což jsme rádi. Víme, že s Holandskem bude ještě lepší atmosféra, doufejme vyprodáno,“ věří obránce Michal Kadlec a dodává:

Přehrát

00:00 / 00:00

I přes nepříznivé výsledky a ne příliš oslnivou hru fotbalové reprezentace má její trenér Pavel Vrba i po zápase s USA přízeň fanoušků

„Víc pro to udělat nemůžeme. Myslím, že to bylo vidět, nevypustili jsme se to. Že to dopadne tak, jak to dopadlo, bohužel, je to fotbal. Někdy to tak je, ale snad přijdou v úterý v co největším počtu a budou nás podporovat celou kvalifikaci."

Nejen on si ale určitě dobře pamatuje i to, že čeští fanoušci umějí projevit i velmi negativní emoce. Během angažmá Michala Bílka jich bylo plno a v té souvislosti se sluší připomenout, že také tento trenér v prvních čtyřech duelech u národního týmu nezvítězil.

Dostal ode mě těžkou přihrávku, řekl o výhozu na Daridu po prohře s USA Čech

Číst článek

Podobného osudu - tedy nepřízně skoro celého českého fotbalového národa - se ale Pavel Vrba nebojí. „Jestli postoupíme na mistrovství Evropy, tak budu spokojen,“ říká kouč, který dovedl plzeňský fotbal mezi českou špičku a zamířil k národnímu týmu.

Vrba: Vždycky chci hrát ofenzivně

„Chci se prezentovat hrou, se kterou jsem byl úspěšný i v klubu. Vůbec nechci hodnotit, jak hrálo mužstvo pod vedením jiných trenérů. Myslím, že v některých fázích se na to utkání dalo koukat. Není to tak, že byste mohli říci, že jsme se snažili ukopat výsledek. Budu po hráčích vždycky chtít, abychom byli v útočné fázi aktivní. Pokud nebudu úspěšný, mohu dopadnout jako spousta dalších a budu odvolaný.“

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se diví rozhodnutí sudího | Foto: ČTK

A přes neoslnivé výkony i výsledky Pavel Vrba věří, že svou černou sérii utne stejně jako Michal Bílek v pátém utkání, tedy proti Nizozemsku. „Samozřejmě že věřím,“ říká odhodlaně.

Mimochodem, víte, proti komu poprvé vyhrál Michal Bílek? Shodou okolností proti Spojeným státům americkým.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme