Slavia znovu remizovala s Valencii, Sparta vyhrála v Rumunsku

Ve čtvrtém zápase základní skupiny Evropské ligy remizovala Slavia Praha s Valencii 2:2. Sparta vyhrála infarktový zápas v Kluži 3:2

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská liga

Evropská liga

Slavia Praha - Valencie 2:2 (0:1)

Prakticky celý první poločas nepustila Valencie domácí k souvislejší akci. Marchena zásoboval své spoluhráče kvalitními přihrávkami a hosté z nich několikrát ohrozili Romanovse. Ve 22.minutě srazil Hubáček ze zadu ve vápně na zem Matu a Valencie zahrávala pokutový kop. Joaquin poslal míč nechytatelně do šibenice a hosté vedli 1:0

Ještě do poločasu španělský tým zaměstnal obranu Slavie i s brankářem Vaniakem, který vystřídal zraněného Romanovse. V úvodu druhého dějství udeřil favorit podruhé. Domácí obrana odvrátila roh Valencie pouze k Madurovi a ten half-volejem z dvaceti metrů vymetl levou šibenici Vaniakovi branky 2:0.

Nad Synot tip arénou se vznášel přízrak debaklu, obzvlášť když byl ve 48.minutě vyloučen po druhé žluté kartě Šenkeřík. Jenže sešívaní přežili dalších dvacet minut tlaku soupeře a ač oslabeni dokázali zápas vyrovnat. Nejprve se po rohu v 79.minutě trefil Janda a o tři minuty později byl na konci rychlé akce Hlouška zakončující Grajciar 2:2. Nakonec i hosté dohrávali o deseti, když byl po faulu na Šmicra po druhé žluté kartě vyloučen Baraja.

Slavisté tak dále živí naději na postup ze skupiny. Ve druhém zápase zvítězil Janov nad Lille 3:2 a dotáhl se Valencii. Slavie je o čtyři body zpět.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání očima Jana Kaliby

Branky: 79. Janda, 82. Grajciar - 22. Joaquín z pen, 47. Maduro. Rozhodčí: Moen - Larsen, Wiken (všichni Nor.). ŽK: Šenkeřík, Trapp, Grajciar, Šmicer - Pablo, Mathieu, del Horno, Baraja. ČK: 48. Šenkeřík - 90.+3 Baraja. Diváci: 10.624.

Sestavy:

Slavia: Romanovs (28. Vaniak) - Krajčík, Čelůstka, Vomáčka, Hubáček - Grajciar (86. Šmicer), Trapp, Suchý, Hloušek - Šenkeřík, Naumov (46. Janda). Trenér: Jarolím.

Valencie: Moyá - Bruno, Navarro, Maduro, Mathieu (70. Del Horno)- Baraja, Marchena - Joaquín, Silva (58. Pablo), Mata (64. Alba) - Žigič.

FC Janov - Lille 3:2 (1:0)

Tabulka:
1.Lille                   7
2.Valencie             6
3.FC Janov            6
4.Slavia Praha       2

CFR Kluž - Sparta Praha 2:3 (1:2)

Sparta zažila vstup do utkání z říše snů. Už v šesté minutě dostal výbornou přihrávku od Vacka Holenda a ten se nekompromisní střelou odvděčil trenérovi Chovancovi za důvěru - 0:1.

O dalších sedm minut přidal stejná střelec návdavek, když si právě jeho našel Kušnírův centr - 0:2. Rumunský tým však nesložil zbraně. Naopak se stále častěji dostával do nebezpečných situací. Jednu z nich ve 26.minutě proměnil Traoré, když využil zaváhání jinak jisté stoperské dvojice Hubník, Řepka -1:2.

Úvod druhého poločasu nepřinesl očekávaný tlak domácích. Sparta hrála koncentrovaně a pozorně z obrany. Snadnější úlohu pak měla od 64. minuty kdy byl po faulu na Holendu potrestán druhou žlutou kartou Muresan a Kluž hrála s deseti hráči.

I přesto si rumunský tým vytvořil nejen územní převahu, ale i brankové příležitosti. Ty se jim nepodařilo proměnit a navíc dvě minuty před koncem přišly díky neukázněnosti i o dalšího hráče Maru. Přesto dokázala Kluž vyrovnat, když obrana Sparty nechala na hranici pokutového území v klidu zpracovat a vystřelit Dubarbiera -2:2.

To nemuselo být ještě zdaleka všechno. Nejprve už v nastaveném čase neproměnil vyloženou šanci Perralta, z protiútoku trefil Zeman tyč. Přesto Sparta tři body z Kluže odvezla. V šesté minutě nastavení se po rychlé kombinace do otevřené obrany domácích vlétl Willfied, obešel gólmana a zavěsil 2:3.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání očima Jaroslava Plašila

Branky: 25. Traoré, 90+1. Dubarbier - 6. a 13. Holenda, 90.+5 Wilfried. Rozhodčí: Selcuk - Erdinc, Emre (všichni Tur.). ŽK: Muresan, Cadú, Mara - Kucka, Řepka. ČK: 64. Muresan, 88. Mara. Diváci: 12.500

FC Kodaň - PSV Eindhoven 1:1 (1:0)

Tabulka:
1.PSV Eindhoven 8
2.Sparta Praha    7
3.FC Kodaň         4
4.Kluž                  3

Jan Kaliba, Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme