Trenér Ladislav Škorpil skončil v Liberci

Necelou hodinu po debaklu 0:4 od Olomouce u týmu skončilo trenérské trio Ladislav Škorpil, Radim Nečas, Luboš Kozel. Ušetřen zůstal další asistent Josef Petřík, který mužstvo povede provizorně do vyřešení situace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Škorpil

Ladislav Škorpil | Zdroj: ČTK

Ladislav Škorpil přišel na tiskovou konferenci po zápase svým obvyklým rozšafným krokem, ale jeho nadhled nebyl tentokrát takový jako obvykle. Tradiční bonmoty sice nevynechal, ale mířil jimi na autora otázky, která se přímo nabízela - týkala se pochopitelně možnosti, že by ho vedení Slovanu odvolalo.

„A proč bych se měl bát? Jako čeho, sněhuláka v létě? Z jakého důvodu bych se já měl, ve své 41 sezóně bát o svojí existenci? Já že jsem na něčem závislý? Já jsem závislý jenom na smlouvě a ta je na dobu neurčitou. Jinak na té profesi závislý nejsem. Proč já bych se teď měl bát nějakého odvolání,"ptal se kouč Škorpil.

„Já mám užitečnější náměty na přemýšlení. Například zítra hraje béčko, tak jak tam budou hrát hráči z áčka. Pak bych se měl starat o to jak bude naplněný tréninkový proces během té pauzy a pak bych se měl starat ještě o ty dva zápasy co nás ještě čekají. Pakliže mě toto bude upřeno, tak svých starostí a aktivit mám dost jiných,"vypočítal Škorpil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Ladislav Škorpil skončil v Liberci

A právě těm se Škorpil teď bude moci naplno věnovat, protože asi dvacet minut potom, co tiskovým střediskem zazněla tato trenérova slova, přišel do téže místnosti jeho nadřízený, ředitel Libor Kleibl a oznámil výsledek bleskové akce, která se dost možná začala rodit už v 60. minutě zápasu s Olomoucí, kdy Liberec počtvrté inkasoval.

„Ihned po zápase zasedlo představenstvo klubu. Pozvali jsme si celou trenérskou radu a rozhodli jsme, že trenér Ladislav Škorpil a dva jeho asistenti, Luboš Kozel a Radim Nečas u týmu skončí. Dočasně pověřujeme vedením mužstva trenéra petříka s trenérem brankářů Janem Veselým,"oznámil Klenbo.

A dočasně nemusí nutně znamenat až do konce podzimní části. Spekuluje se o tom, že Severočeši jednají se svým bývalým koučem toho času ve službách druholigového Žižkova Vlastimilem Petrželou. Na řešení situace teď má vedení Slovanu k dispozici reprezentační přestávku.

Jan Kaliba, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme