Slávisté se doma rozloučili bezbrankovou remízou s Janovem

Slávisté se se svými fanoušky před zimní přestávkou rozloučili velice sympatickým výkonem, ale bez vstřelené branky. Proti Janovu si vypracovali řadu šancí, ale výborný výkon brankáře Scarpiho i dva sporné výroky rozhodčího nakonec rozhodly o tom, že Slavia získala v Evropské lize pouze třetí bod za třetí remízu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia - Janov: Marek Suchý v souboji se Scarpim

Slavia - Janov: Marek Suchý v souboji se Scarpim | Zdroj: ČTK

Na poslední vystoupení Slavie v Edenu před zimní přestávkou se přišlo podívat 9443 diváků. Domácí sice v podzimní části sezóny své fanoušky příliš nepotěšili, zlepšený výkon proti Brnu, atraktivní soupeř a především velké loučení byly dostatečným lákadlem.

Slávisté se loučili s domácími fanoušky před zimní přestávkou a hlavně s Vladimírem Šmicerem, který ukončil kariéru, a s kapitánem Markem Suchým, který odchází do Spartaku Moskva. V zápase s Janovem se bohužel rozloučili také s šancemi na postup ze skupiny Evropské ligy.

Průběh utkání ale už od začátku dával domácím fanouškům naději, že by tomu tak být nemuselo. Ve 4. minutě zaběhl za obránce Janova Hloušek, přesným centrem našel Vlčka a brankář Scarpi předvedl první z mnoha svých dobrých zákroků. Na druhé straně se zase dvakrát ukázal kanonýr Crespo.

Po půlhodině hry mohli jít domácí do vedení, když po přihrávce velmi aktivního Grajcjara skóroval na hranici ofsajdu Vlček. Rozhodčí ale jeho branku neuznali. Další velkou šanci si vypracoval Krajčík, který si pohrál s obráncem Juričem, pak ale vystřelil vedle. Poločas Slávisté zakončili stejně: zahozenou šancí.

Po individuální akci Grajcjara se dostal ke střele z vápna Hloušek, brankář Scarpi ji vyrazil pouze k nekrytému Vlčkovi, který ale branku netrefil. O přestávce poděkovali fanoušci Vladimíru Šmicerovi potleskem a jeho bývalí spoluhráči další snahou o vstřelení branky.

Ve druhém poločase byla nebezpečná už jen Slavia

V 57. sedmé minutě střílel opět Grajcjar, z přímého kopu trefil břevno. O sedm minut později si na Krajčíkův dlouhý pas naběhl Vlček, jeho teč ale opět vystihl Scarpi. Dvacet minut před koncem pustil trenér Slavie Karel Karolín na hřiště mladého Koreše, který měl blízko snové premiéře v Evropské lize. Proti jeho střele z blízka ale opět zasáhl brankář Janova.

Ani poslední šance Slavie neskončila gólem, postarala se ale o velké rozčarování. Na Grajcjarův přímý kop naskočil Suchý, sklepl na Hlouška a ten razantně zakončil. Rozhodčí ale opět gól neuznal pro kontakt Suchého s brankářem, který sudí k nevoli domácích fanoušků posoudil jako faul.

Slavia tak definitivně přišla o šance na postup ze skupiny, s fanoušky se ale rozloučila sympaticky.

Slavia Praha - FC Janov 0:0
Sestavy:

Slavia: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Belaid (71. Koreš), Ragued, Trubila (81. Mareš) - Vlček (88. Naumov), Hloušek. Trenér: Jarolím.

Janov: Scarpi - Papastathopulos, Biava, Bocchetti - Tomovič, Zapater, Jurič (52. Criscito), Modesto - Mesto (78. Palladino), Crespo (52. Sculli), Floccari. Trenér: Gasperin

Rozhodčí: Kirchen - Gindermann, Siebert (všichni Něm.). ŽK: Palladino (Janov). Diváci: 9443.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme