Sparta v Evropské lize končí

Fotbalisté Sparty podlehli v přímém souboji o postup ze skupiny "K" dánskému FC Kodaň 0:3. Dvě branky vítězů vstřelil N'Doye, jednu přidal z penalty Grönkjaer. Sparta navíc dohrávala utkání bez vyloučeného Manuela Pamiče, který musel po druhé žluté kartě opustit hřiště v 60. minutě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hráči Sparty po prohře s Kodaní 0:3 a vyřazení z EL

Zklamaní hráči Sparty po prohře s Kodaní 0:3 a vyřazení z EL | Zdroj: ČTK

Sparťané od úvodu zápasu tahali za kratší konec. Jejich nevýrazný výkon potrestali hráči Kodaně už během první půlhodiny dvěma brankami. V obou případech se opakovala totožná spolupráce, centr Vingaarda a přesné zakončení N'Doyeho. U obou inkasovaných branek se projevila především nesehranost stoperské dvojice Hoheneder - Hušek.

V začátku druhého poločasu potom zhasly šance sparťanského týmu na postup úplně. Nejprve Hoheneder fauloval ve vápně střelce večera N'Doyeho a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Grönkjaer. V 60. minutě potom zbytečně fauloval zezadu na polovině hřiště Pamič, viděl druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Po tomto vyloučení se utkání více méně jenom dohrávalo a od většího debaklu uchránil Spartu několika dobrými zákroky pouze brankář Blažek.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání očima reportéra Jana Kaliby

Branky: 22. a 30. N'Doye, 54. Grönkjaer z pen. Rozhodčí: Kever - Dettamanti, Helbling (Švýc.). ŽK: Kušnír, Pamič, Kucka - N'Doye. ČK: 59. Pamič. Diváci: 17.151.

Sparta: Blažek - Kušnír, Hušek, Hoheneder, Pamič - Žofčák, Vacek (52. Kadlec), Kucka (78. Kladrubský), Zeman - Holenda, Wilfried (66. Jirouš). Trenér: Chovanec.

Kodaň: Wiland - Pospěch, Antonsson, Laursen, Wendt - Hutchinson, Kvist, Nörregard (82. Delaney), Vingaard (71. Sionko) - Grönkjaer (87. Ailton), N'Doye. Trenér: Solbakken.

Evropská liga - Skupina K, 6. kolo:

AC Sparta Praha - FC Kodaň 0:3 (0:2)

Kluž - PSV Eindhoven 0:2 (0:1)

Konečná tabulka:

1. PSV Eindhoven 14 b.
2. FC Kodaň 10 b.
3. Sparta Praha 7 b.
4. Kluž 3 b.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme