Češi začnou kvalifikaci na ME doma s Litvou. Šmicer spokojen

Jednání zástupců pěti fotbalových federací v kvalifikační skupině I o postup na mistrovství Evropy 2012 proběhlo hladce. Češi si v Madridu domluvili úvod na domácím hřišti. 7. září přivítají Litvu a  8. října Skotsko. Očekávané duely s mistry Evropy ze Španělska jsou na programu 25. března 2011 na půdě soupeře a 7. října doma. Kvalifikaci Češi zakončí 11. října v Litvě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentace ČR

Reprezentace ČR | Foto: fotbal.cz

Před madridskou schůzkou se očekávalo tuhé a zdlouhavé vyjednávání. Každá delegace měla jiné představy, a tak je výsledek dohody vlastně malým a příjemným překvapením.

Manažer české reprezentace Vladimír Šmicer byl proto okamžitě po jednání spokojen: „Jednání začalo v 10 hodin a v 11:30 bylo vše vyřízeno, takže to nakonec proběhlo celkem hladce," řekl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Šmicer o průběhu losu

Vliv na to měla už jakási před-jednání: „My už jsme včera na oficiální večeři trošku předjednávali, kdo, jak a s kým by mohl hrát a nakonec jsme to dali rychle dohromady. Docela jsme byli všichni překvapeni, jak hladce to proběhlo," popsal bývalý reprezentant.

Příprava ve Skotsku beze změn

Spolu s trenérem Michalem Bílkem upřednostňoval Vladimír Šmicer začátek kvalifikace s relativně lehčím soupeřem. Tedy s Litvou nebo Lichtenštejnskem. V tomto ohledu česká diplomacie slavila úspěch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Šmicer k úvodnímu zápasu

Takže pro Šmicera další důvod ke spokojenosti: „Budeme začínat doma s Litvou, takže ten začátek je podle našich představ. Chtěli jsme nějakého schůdnějšího soupeře a vyhnout se Skotsku a Španělsku, což se nám povedlo. Ale samozřejmě víme, že fotbal už se vyrovnává a každý soupeř bude těžký," ví český manažer.

Skotsku se sice Češi na úvod vyhnuli, přesto bude jejich prvním soupeřem. Už 3. března se totiž oba soupeři utkají v přípravě. Proto se hodně spekulovalo, jestli zápas nezrušit a nehledat pro přípravu jiný tým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Šmicer o přípravě ve Skotsku

Podle Vladimíra Šmicera už ale na jakékoli změny bylo pozdě: „Určitě to není příliš typické, abychom hráli přátelské utkání s týmem, se kterým budeme hrát v kvalifikaci, ale všechno už bylo zařízené a připravené takovým způsobem, že už se to těžko dalo odvolávat."

A zrušit zápas úplně také nešlo, reprezentace se potřebuje sehrát: „My jsme nějaký přípravný zápas potřebovali, tak jsme se se Skoty dohodli, že se to utkání hrát bude. Oni také nebyli proti, takže nebyl problém to utkání sehrát. Přeci jen do našeho dalšího střetnutí, což bude až na podzim, je skoro půl roku a za tu dobu se může ještě hodně věcí změnit. Takže nikdo nebyl proti a aspoň se trošku poznáme," řekl Vladimír Šmicer.

Program zápasů českých fotbalistů v kvalifikaci ME 2012:

7. září 2010: ČR - Litva,
8. října 2010: ČR - Skotsko,
12. října 2010: Lichtenštejnsko - ČR.
25. března 2011: Španělsko - ČR,
29. března 2011: ČR - Lichtenštejnsko,
3. září 2011: Skotsko - ČR,
7. října 2011: ČR - Španělsko,
11. října 2011: Litva - ČR.

Pavel Petr, Jakub Kanta, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme