Začíná jarní část fotbalové Gambrinus ligy. Kdo získá titul?

Potrvá dva a půl měsíce a bude prý nejvyrovnanější v historii. To se dá konstatovat o boji o titul ve fotbalové Gambrinus lize, na který může před startem jarní části pomýšlet hned několik celků nejvyšší domácí soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová Gambrinus liga

Fotbalová Gambrinus liga | Foto: F. Tichý

Pokud si vedle sebe seřadíte jednotlivé celky Gambrinus ligy, poznáte adepty na ligové prvenství poměrně snadno. Stačí se podívat na bodový zisk, proměny v kádru během zimní přestávky a třeba i herní projev či výsledky v posledních duelech.

Najdou se ale i odborníci razící teorii, že čím horší jsou přípravné zápasy, tak tím lepší budou ty soutěžní a obráceně. Ale nesmíte se nechat zmást hlasy z jednotlivých táborů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná jarní část fotbalové Gambrinus ligy. Kdo získá titul?

Slovo titul totiž jakoby patřilo na seznam zakázaných či minimálně nedoporučených  výrazů. Takže ho od hráčů, trenérů či funkcionářů moc často neuslyšíte.

„My jsme si vytýčili nějakou cestu, a ta cesta nebyla jenom o této sezóně. Ta cesta je o nějaké filozofii a budoucnosti. Řekli jsme si, jak budeme chtít pracovat, co budeme chtít dělat pro to, abychom se někam posunuli," říká Jiří Plíšek, trenér Teplic, zatím vedoucího týmu soutěže.

Plíšek také dodává. „To, že jsme se po podzimu objevili na prvním místě, tak neznamená, že bychom na sebe měli vytvářet nějaký tlak, nějakou stresovou záležitost. Pro nás je důležité, abychom pokračovali dál v té cestě."

Koneckonců i cesta může být cíl, jak zpívá skupina Mňága a Žďorp. Ale není to jen kouč podzimního lídra nejvyšší domácí soutěže z Teplic Jiří Plíšek, který by tedy hlavně nechtěl ztrácet směr.

Řepka: Věříme si!

Opatrně a obecně mluví před jarním startem prakticky všude s výjimkou Sparty, ve které se vzhledem k tradici a historickým úspěchům skloňuje slovo titul pravidelně a přirozeně. Byť se ji na něj hlavně v posledních letech nedaří dosáhnout.

„Já věřím v to, že se nám to tentokrát už povede. Protože jsem to říkal už rok dozadu, a dva roky předtím, že se nám to musí povést. Měli jsme to rozjeté dobře, a nepovedlo se to na konci. Pro nás je důležité to, že my si věříme, jdeme si za svým a my ten titul prostě chceme," říká opora zadních sparťanských řad Tomáš Řepka.

Kapitán letenského týmu ale ví, že adeptů na titul je víc. „Nejsou to jenom Teplice, je tam Baník, podle mě tam bude i Boleslav, může tam být i Slavie, Jablonec. Těch mančaftů je spousta."

Zřejmě aby je svým prohlášením zbytečně nedráždil a nemotivoval, zmínil Tomáš Řepka prakticky všechny celky, které jsou v tabulce seřazeny od prvního do sedmého místa.  Přičemž právě sedmá Slavia ztrácí před startem jarní části na vedoucí Teplice, s jedním odloženým zápasem k dobru, 8 bodů.

Jaroslav Plašil, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme