Letná křičela 'Brabec ven'! Blažek však vzal chybu na sebe

Fotbalové jaro nabídlo na úvod překvapení. Sparta doma klopýtla s Příbramí. Zápas skončil 1:1. Středočechům k vyrovnání přitom pomohla obrovská chyba zadních řad Sparty a nedorozumění dvou z nejzkušenějších - obránce Ericha Brabce a brankáře Jaromíra Blažka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

Pro Letenské měla být při cestě za titulem Příbram možná snadným soustem. Jenže nebyla. Sparta pouze v první půli diktovala tempo hry a Wilfried jí zajistil vedení. Když ale po přestávce polevila, přišel trest.

Vyrovnával Wágner těžící ze špatné komunikace mezi obráncem Brabcem a brankářem Blažkem. Strážce sparťanské svatyně vzal vinu jednoznačně na sebe.

„Samozřejmě to byla moje chyba, není co řešit. Já jsem ten balón prostě měl sebrat a hotovo,“ popisoval po zápase Jaromír Blažek.  

Přehrát

00:00 / 00:00

RRž, Fotbal, Jaromír Blažek.mp3

K čemu vlastně mezi gólmanem a novou letenskou akvizicí došlo?

„V tom okamžiku to prostě byla klasická nerozhodnost, a to se nesmí stávat. Ani jeden jsme si nezavolali, to je ale ve finále jedno. Měl jsem to řešit já,“ dodal zkušený gólman.

Sparťanské ochozy v tu chvíli měli jasno. Za viníka inkasované branky označili Ericha Brabce. Ani Jaromír Blažek tak nemohl neslyšet skandování kotle Brabec ven.  

„Kdyby se do takové situace připletl někdo jiný, tak by se asi neskandovalo. Ale bohužel to byl zrovna on a já jsem mu to zrovna neulehčil,“ pokračoval Blažek.

Příbram si remízu zasloužila

I když to z pohledu Sparty byl smolný gól, Příbram si vyrovnání za aktivitu ve druhé půli zasloužila.

„Ve druhém poločase hrála Příbram dobře, ani si nevybavuju, jestli jsme vůbec měli nějakou šanci. Na můj vkus to u nich ve vápně vůbec nelítalo, to se musí změnit,“ řekl zkušený hráč.  

Pravdou ovšem je, že trenér Jozef Chovanec musel hodně improvizovat se sestavou. V ní se objevili mladíci Krejčí, Folprecht a Hejda. Změny ve složení mužstva ale za bodovým výprodejem Sparty nestály.  

„Jejich nasazení bylo způsobeno velkou marodkou, kterou teď máme. Ještě se k tomu připojil Kucka, navíc Kamil Vacek dostal teplotu. Ale to se nedá nic dělat, kdo zkrátka dostane šanci, tak musí hrát dobře,“ uzavřel Jaromír Blažek.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme