Fotbal a počasí

Fotbalisté Bohemians 1905 odehráli dnešní ligové utkání proti Olomouci za trest bez diváků. Ostatní kluby sice podobně pykat nemusely, ale Klokani nakonec oproti nim neměli až tak velkou nevýhodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Terény pro "jarní" část fotbalové ligy

Terény pro "jarní" část fotbalové ligy | Zdroj: ČTK

Jedině na Slovácko přišlo přes pět tisíc do odvážlivců a klobouk dolů před nimi. Liberec i o titul hrající Teplice nastoupily skoro před prázdnými tribunami. A ti fanoušci, kteří přišli, jakoby se provinili ještě hůře než ti z řad Bohemians 1905 - museli přetrpět dvě hodiny v mrazu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbal a počasí

Rok co rok se ta situace opakuje - druhá část fotbalové sezóny (úmyslně vynechme označení jarní) začíná v únoru. A jako na potvoru touhle dobou v našich zeměpisných šířkách většinou mrzne a sněží.

Na český ligový fotbal se často nedá bez újmy na duševním zdraví dívat, ani když v máji pučí třešně a trávníky si libují, že vegetační období je v plném proudu. Co bychom pak po fotbalistech chtěli na oraništích na přelomu února a března.

Tenhle problém se fotbalová generalita pokusila odstranit zavedením povinně vyhřívaných hřišť a před touto sezónou už neudělila žádné výjimky. I když příklad Příbrami, kde dnes museli odložit utkání s Mladou Boleslaví, to poněkud popírá.

??????

Středočeši nedokázali připravit hřiště, ačkoli údajně vyhřívání mají a meteorologům tentokrát vyšla předpověď sobotního hustého sněžení. Být majitelem jednoho z klubů, který si za stovky tisíc musí půjčovat stadion s vyhřívaným trávníkem, rozhodně by mě nenechalo v klidu, že příbramští mazali kolem svazových úst medová slova o topných tělesech a skutek dost možná utekl.

Ostatně ještě koncem podzimní části sezóny v Příbrami teprve konali výkopové práce, což odnesl i kabel, který Radiožurnál používá k vysílání přenosů ze stadionů, takže se zápas Příbram-Slovácko vysílal po telefonu. Jenže problém prvních kol po zimní přestávce nevyřeší jenom vyhřívané trávníky.

Na svazu jaksi pozapomněli, že doby, kdy se fotbal hrál pro zábavu aktérů, minuly už před více než sto lety. Dnes by měl být středobodem zájmu, a to i ze zištných ekonomických důvodů, především divák.

A jen masochista či otrlý otužilec si užívá fotbalové utkání v mrazu, notabene když ví, že mu v máji zábava každoročně skončí a v červnu může chodit leda chytat bronz do parku.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme