Muselo se odkládat utkání fotbalové ligy v Příbrami?

Mluviti stříbro, mlčeti zlato. Tohle přísloví by si měl zopakovat boss příbramského fotbalového klubu Jaroslav Starka. Důvodem je jeho výrok o neregulérnosti soutěže po udělení výjimek některým klubům Gambrinus ligy, které nesplnily podmínky svazu ohledně stadionů a musely si zaplatit pronájem jinde. Příbram sice vše splnila, nyní ale nedokázala hrací plochu pro utkání včas připravit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh

Sníh | Foto: Petra Škarková

Představme si modelovou situaci - šestnáct grandů se domluví, že během roku každý na své náklady uspořádá pro každého z ostatních členů této vybrané společnosti banket s bohatým pohoštěním.

Jenže čtyři z nich nemají vytápěnou jídelnu, a tak si musejí draze pronajmout vyhovující prostory v sousedství. Pak se ale objeví jeden, který tvrdil, že topení má, jenže březnový mráz a sníh ho stejně zastihne v nedbalkách. A tak svého hosta pošle pryč, aby se vrátil, až bude teplo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Muselo se odkládat utkání fotbalové ligy v Příbrami?

Pokud jste tuhle metaforu nerozklíčovali - šestnáct grandů rovná se šestnáct klubů nejvyšší fotbalové soutěže, která se letos měla hrát výhradně na vyhřívaných trávnících.

Když dostaly Ostrava, Kladno a oba kluby nesoucí jméno Bohemians výjimku s tím, že si ale musejí na dvě poslední podzimní kola a první čtyři jarní vyhovující stadion půjčit, šéf Příbrami Jaroslav Starka pro ČTK řekl, že se mu to nelíbí, pravidla by prý měla platit pro všechny a soutěž označil za neregulérní.

Jenže přišel březen a regule soutěže porušila spíše právě Příbram. Pravidlo o nutnosti hrát na vyhřívaných plochách se zavádělo i proto, aby se nemusely zápasy odkládat. Jenže fotbalisté Mladé Boleslavi se v sobotu místo zápasu 18. kola v Příbrami jen otočili na podpatku, kvůli zasněženému trávníku se utkání odložilo na duben.

Vyhřívalo se?

Přišla chvíle, kdy si pro změnu mohou rýpnout kluby, které si za stovky tisíc musely pronajmout stadion, právě proto, aby odložení zápasu nehrozilo.

„Jestliže se vyhřívá, je možné, že v daný moment, když napadne hodně sněhu, tak to nestačí odtát. Nechci polemizovat, jestli ano nebo ne, je potřeba, aby lidé, kteří tam byli, aby řekli 'ano, vyhřívalo se a přesto se nemohlo hrát', pak to chápu. Jestli se nevyhřívalo, pak to nechápu a musí se k tomu zaujmout nějaké stanovisko," říká Eduard Novák, člen představenstva ligového Kladna.

Středočeský klub si totiž musel pronajmout, kvůli splnění regulí, vytápěný Strahov. Igor Bruzl pro změnu sedí v představenstvu Baníku Ostrava a ten se zase musel stěhovat z Bazalů do Vítkovic.

„Nám přijde divné, že se rozhodlo už dopoledne, nebo ještě před polednem. Do toho zápasu zbývalo dost času. Užili jsme si se sněhem své, i tady ve Vítkovicích jsme museli odklízet sníh, takže víme, že ta situace někdy složitá je."

Svazoví funkcionáři rozhodli o dodatečné kontrole, jestli se v Příbrami skutečně vyhřívalo a teď se bude dlouze debatovat, jestli Jaroslav Starka má, nebo nemá topení. Ať má, či nemá, určitě by si měl pořídit aspoň koště a zamést si před vlastním prahem, než začne před sezónou mentorovat.

Jan Kaliba, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme