ČMFS bude vymáhat finanční ztráty

Vedení Českomoravského fotbalového svazu bude vymáhat peníze, které v pokladně chybí následkem hospodaření bývalých šéfů. Vyloučeno není ani trestní stíhání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

„Fotbalu chybí hodně peněz, mnoho z nich i díky hospodaření bývalých šéfů,“ připomněl ve vysílání Rádia Česko reportér Ondřej Suchan. „Jedná se o částku v řádech milionů, podle spekulací desítek milionů,“ dodal na základě informací, které prosákly z auditu v minulém období.

Předseda ČMFS Ivan Hašek zdůraznil, že v letech 2006 až 2009 vznikla ztráta činností bývalých statutárních orgánů ČMFS. „Ztrátu budeme vymáhat civilně-právní cestou. Pokud nebude možné vymoci ušlé prostředky mimosoudně, budeme podávat žalobu. Zároveň výkonný výbor podá disciplinární komisi podnět na zahájení disciplinárního řízení s bývalými statutárními zástupci ČMFS, aby se za své konání a činnost zodpovídali také fotbalovému hnutí,“ popsal plánované kroky Hašek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Suchan pro Rádio Česko shrnul plánované kroky ČMFS k vymáhání finančních ztrát.

U některých případů, jak doplnil Ondřej Suchan, hrozí promlčení. Připomněl, že se jedná o výstavbu Národního stadionu a přípravné práce, prodej domů v Kozí ulici nebo prodej lístků na velké akce.

Disciplinární řízení, které zmiňoval Ivan Hašek, se má týkat předsedy a místopředsedů, případně generálního sekretáře bývalého vedení. „Tedy pánů Vacka, Mokrého, Kubíčka, Vlastimila Košťála a Rudolfa Řepky. Tresty nejsou v disciplinárním řádu přímo stanoveny, ale zřejmě by se jednalo o zákaz činnosti na určité časové období, případně peněžité tresty,“ dodal Ondřej Suchan.

Ondřej Suchan, Renata Mňuková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme