Fotbalová korupce: Kapr se svými důkazy uvízl na mělčině

Kapr je vánoční ryba domovem v třeboňských rybnících, anebo také klokan sídlící na pražském Střížkově. Ten druhý, tedy boss fotbalového klubu Bohemians Praha, po deseti měsících obviňuje kolegy z Olomouce, že si od jeho klubu chtěli koupit tři body v posledním kole minulého ročníku nejvyšší soutěže. Jenže chabými důkazy Karla Kapra jsou stále jen čtyři pochybné notářské zápisy výpovědí jeho současných či bývalých zaměstnanců. Nic na tom nezměnilo ani jednání svazové disciplinární komise.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf střížkovského fotbalového klubu Bohemians Praha Karel Kapr

Šéf střížkovského fotbalového klubu Bohemians Praha Karel Kapr | Zdroj: ČTK

Karel Kapr jakoby si usmyslel, že veřejnost ani fotbalový svaz se nesmí příliš zahlcovat informacemi a žádné další důkazy nepřidal, i když nově tvrdí, že má ještě skryté trumfy v rukávu.

Možná, že další díl seriálu "Jak jsem nachytal zkorumpované Hanáky", připravuje na příští týden, kdy je před komisi předvolaný znovu, stejně jako do případu zapletení fotbalisté.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapr na mělčině uvízlý - kauza Bohemians vs. Olomouc

Teď to ale vypadá, že Kapr poněkud uvízl na mělčině. Do téhle metafory zapadá i jeho vysvětlení, proč je prý nesmysl, že vytáhl do chrabrého boje s údajnou korupcí právě teď, aby postihem pro Olomouc zaplnil jedno sestupové místo a uchránil před pádem níž postavený klub ze Střížkova.

"To když si spočítáte, tak je to nesmysl, protože my máme tak málo bodů, že nepředopkládám, že by nás tohle zachránilo," počítá boss Bohemians Praha.

Karel Kapr je poněkud malověrný, protože minimálně do středečního večera platí, že Bohemians Praha nejsou poslední, ale patnáctí, což by v případě vyloučení Olomouce na záchranu stačilo.

Kapr lže, zní z Olomouce

Místopředseda představenstva olomouckého fotbalového klubu Josef Lébr pro změnu považuje za nesmysl Kaprovo nařčení.

"Bohemka byla zachráněná a všichni vědí, že celý týden slavili, jejich příprava na ten zápas nebyla zrovna stoprocentní. My jsme byli v plné formě, hráli jsme doma a měli bychom za potřebí takové mužstvo uplácet?" pokládá řecnickou otázku Lébr.

Na tu nechť odpoví policie a disciplinární komise. Už teď ale známe odpověď na jiný dotaz, totiž: Co bude s tím proklatým úplatkem?

Tři sta tisíc korun, které prý zadržel ve formě dvoutisícových bankovek, už není u Kaprova advokáta. A kdo by hádal, že je poctivosti chtivý funkcionář s odplivnutím vrátil tomu, kdo se mu je prý snažil podstrčit, mýlil by se.

"Pan Kapr ty peníze vyzvedl u svého advokáta, odešel s ním do banky a tři sta tisíc poslal na účet svazu," překvapil svými slova předseda disciplinární komise Jiří Golda.

Zdá se, že groteska pokračuje. Ale třeba Kapr ještě vyloví ze svého rukávu slibované eso a slovo groteska budeme muset vyměnit za mnohem ponuřejší.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme