Fanoušky si Bohemians Praha hýčká. I penězi!

Válečné pravidlo říká, že strana, za kterou bojují žoldáci, na tom bývá s morálkou hůř než ta, kterou tvoří bojovníci z přesvědčení. Na tribunách stadionů nejvyšší české fotbalové soutěže ale platí opak. V plné nahotě se to ukázalo při utkání jednadvacátého kola mezi střížkovskými Bohemians a Baníkem Ostrava, které hosté vyhráli 0:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Evžena Rošického

Stadion Evžena Rošického | Foto: fotbalportal.cz

Na hřišti jednoznačné, v ochozech skoro prázdného stadionu Evžena Rošického překvapivě vyrovnané. Místy dokonce pět a půl fanouška střížkovských Bohemians mělo co do hlučnosti podpory svého týmu znatelně navrch.

Takový byl zápas mužstev, které jsou nejen výkonnostně na opačných pólech prvoligové tabulky. Z hlediska kvality fanouškovského tábora platí totéž. Příznivci Baníku patří dlouhodobě k nejlepším v lize, kdežto ti střížkovští skoro neexistují. Jak je tedy možné, že dokázali Baníkovcům, kteří byli i coby hosté na Strahově početnějším táborem, zdatně sekundovat?

Přehrát

00:00 / 00:00

RRž Fotbal-kouzlo placených fanoušků.mp3

Vysvětlit se to dá větou, která je pro střížkovský klub v posledních dnech obzvlášť příznačná - za vším hledej peníze. Na zápasech Bohemians Praha sice mohou úzkostlivější povahy trpět samotou, ale fandit tomuto klubu je přesto radost.

Žádný jiný klub v českých krajích své fanoušky tak nehýčká - za fandění platí klubové vedení zajímavé sumy a všechny zájezdy i vstupenky na utkání hraná venku jsou zdarma. Podporovat střížkovské Bohemians je zkrátka dobrý byznys a svým způsobem i turistické lákadlo.

A pak se divte, že zhruba desítka věrných žene střížkovské klokany mohutně a bez jakékoli známky rezignace kupředu, ať světelná tabule ukazuje jakýkoli stav i čas.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme