Bohemians Praha odmítli nastoupit proti Bohemians 1905

Utkání 24. kola Gambrinus ligy mezi Bohemians 1905 a Bohemians Praha se hrát zřejmě nebude. Zápas měl mít výkop v sobotu v 15 hodin a 45 minut, ale hráči hostů zůstali po rozcvičení v kabině. Podle spolumajitele Bohemians Praha Josefa Jíchy je to proto, že hostující fanoušci byli napadeni a klub ze Střížkova se obává o jejich bezpečí v případě výhry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Ďolíček

Fotbalový stadion Ďolíček | Foto: Bohemians 1905

Předzápasové dění probíhalo podle standardního programu, zápis o utkání obytýmy podepsaly, ale hráči Bohemians Praha zůstali po rozcvičení v šatně. Nařízení nenastoupit přišlo od samotného vedení klubu, důvody jeho zástupců se ale různí.

Spolumajitel Josef Jícha uvedl, že příznivci střížkovských, mezi kterými údajně byla i jeho dcera, byli domácími fanoušky napadeni, a obává se proto situace po zápase, kdyby Bohemians Praha vyhráli. Policie ale taková tvrzení popírá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atmosféru před utkáním zachytil reportér Jan Kaliba

Vedoucí mužstva Karel Kapr naopak řekl, že domácí Bohemians 1905 nejsou členem Českomoravského fotbalového svazu, a proto jeho klub k utkání nenastoupí. Pokud by skutečně Bohemians 1905 nebyli v ČMFS, jednalo by se o nesoutěžní přátelské utkání, jak uvedl Kapr. Ředitel domácích Klokanů Lukáš Přibyl mu ale oponuje, že originál o členství dokonce předložil jeho klub k zápisu o utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel Bohemians Praha Karel Kapr o tom, proč jeho tým k zápasu nenastoupil

Zatímco se hostující hráči převlékli a zadním východem prošli mezi létajícími kelímky od piva do autobusu, Bohemians 1905 odehráli pro vyprodaný Ďolíček tréninkové utkání.

Kontumace?

U disciplinární komise utkání nejspíše skončí výhrou 3:0 pro vršovické, hostům za nenastoupení k duelu hrozí vysoká pokuta a odebrání bodů. Podobný incident předvedla v sezóně 2005 / 2006 Slavia, která odmítla na Strahově nastoupit do druhé půle proti Liberci. Klub tehdy dostal pokutu dva miliony korun, trenér Jarolím sto tisíc.

Cílem střížkovských Bohemians ale podle vyjádření jejich ředitele Karla Kapra bylo upozornit na klokanské schizma. To se jim rozhodně povedlo, protože v hledišti byl i místopředseda ČMFS Miroslav Kříž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl obhajuje práva vršovických

,,Pan Kapr řekl, že nebudou hrát, protože se to neřeší. Je to jejich právo, následky (nenastoupení k zápasu) zatím neřeknu, protože je z hlavy nevím, to musí projednat Výkonný výbor.“ uvedl přímo na stadionu Kříž.

,,Je to problém ČMFS, ale je to také problém lidský. Pokud se lidé chovají jako děti a nejsou dospělí, tak se dostáváme do takové situace.“

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme