Příliš mnoho Klokanů, aneb další svazový kostlivec na scéně

Dezerce střížkovských Bohemians z vršovického Ďolíčku ještě před ligovým utkáním nepotěšila přítomné fanoušky ani domácí hráče a realizační tým. Ale možná, že bude nakonec ku prospěchu věci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Kapr, šéf Bohemians Praha, po jednání disciplinární komise

Karel Kapr, šéf Bohemians Praha, po jednání disciplinární komise | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Souboj vršovických a střížkovských Bohemians plánovaný v rámci čtyřiadvacátého kola Gambrinus ligy na hřišti vítěze neměl. Jelikož se nehrál kvůli tomu, že hosté ze Střížkova odmítli nastoupit, u zeleného stolu zřejmě 3:0 zvítězí Vršovičtí. Ovšem to bude teprve začátek složitostí, které bude muset vedení fotbalového svazu vyřešit.

Strahovské sídlo fotbalového svazu jen tak zubu času nepodlehne. Přesto se dá říct, že se předsedovi Ivanu Haškovi řítí střecha jeho úřadu na hlavu. Už z ní spadly došky jménem údajná korupce v podání Olomouce či auditem prokázaný šlendrián v hospodaření minulé generality.

Přehrát

00:00 / 00:00

RRž Fotbal-klokaní schizma-poznámka.mp3

Teď žuchnul na Haškovu hlavu došek, který už trouchnivěl několik let a nebyla vůle to řešit - spor o to, který z klubů jménem Bohemians má právo hrát české soutěže. Už druhý průšvih, který přistál na Haškových bedrech, uvedl na scénu hlavní režisér katastrof českého fotbalu posledních týdnů, šéf střížkovských Bohemians Karel Kapr, který se stává štikou agendy strahovských funkcionářů.

Svaz musí být rázný

Jeho akce „Stop derby dvou Bohemians" ale možná bude ku prospěchu věci. Svědčí o tom slova místopředsedy svazu Miroslava Kříže, která pronesl přímo v Ďolíčku.

„Doporučuji, aby svaz přestal být tak moc demokratický a začal být více radikální. Příliš demokracie náš národ zjevně nepotřebuje. Tahle záležitost se bohužel čtyři roky neřešila, teď se s tím však budeme muset jasně poprat. Jde o to, že když se dospělí lide chovají jako děti, tak se pak dostáváme do takové situace,“ popisoval Miroslav Kříž.

To nepochybně. Klokaní schizma je latentní problém českého fotbalu, který teď pouze, byť účelovou a z hlediska sportu odsouzení hodnou formou, znovu vyplul na povrch. Proč právě teď a co Karel Kapr sleduje tímto načasováním na dobu, kdy má nové vedení svazu, které za trojkolejnost Bohemians nemůže, spoustu dalších starostí, to je zase jiná otázka.

Jan Kaliba, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme