Bojí se rozhodčí Tomáše Řepky?

Fotbalisté pražské Sparty jsou zpátky v čele Gambrinus ligy. V dohrávce 24. kola porazili na Letné Slavii 1:0, a v tabulce o dva body předskočili Ostravu. Více než o výsledku se ale po derby mluvilo o faulu Tomáše Řepky z úvodu utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Řepka (vlevo) se raduje se sparťanskými spoluhráči po jediné a vítězné brance v derby se Slavií

Tomáš Řepka (vlevo) se raduje se sparťanskými spoluhráči po jediné a vítězné brance v derby se Slavií | Zdroj: ČTK

Fotbalisté mají za sebou jen pár desítek vteřin derby, když se směrem k soupeřově brance vydává slávistický útočník Jan Kysela. Předkopne si míč a díky své rychlosti uniká sparťanskému stoperovi.

Tomáš Řepka marně natahuje nohu po balonu, zato však zasáhne hbitého forvarda. Jasná karta volají i všemožně gestikulují sešívaní na hřišti i v hledišti. Jenže sudí ji nevytáhne, ani žlutou, přestože by čítankovější přestupek pro udělení trestu jenom sotva našel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bojí se rozhodčí Tomáše Řepky?

A tak mohou mít pravdu ti, kteří tvrdí to, co před časem řekl Radiožurnálu bývalý mezinárodní rozhodčí Ivan Grégr.

„Podle mne se ho bojí. Je fakt, že on si teď vytvořil takovou image a vyplácí se mu. Není to tak dlouho, co v televizi běžel fotbal, a podle mne rozhodčí Spartu nijak nepoškodil, a ještě po utkání se Řepka rozběhl a bylo to vidět na televizní obrazovce, určitě mu neříkal, že je šikovný. Prostě něco tam na něho hulákal, oči měl vykulené a výraz zabijáka.“

Karta nezapadala do strategie

Tentokrát byl výraz Tomáše Řepky mnohem mírumilovnější, až prosebný, přesto mu rozhodčí Pavel Franěk kartou před nosem nezamával. A nebylo to prý proto, že by se sparťanského stopera bál.

„Mohlo se stát, že to byl třeba někdo jiný. Prostě byl to první zákrok, kde jsem mohl dát žlutou kartu nebo měl jsem v tomto případě dát kartu. Prostě jsem to chtěl odehrát s co nejmenším počtem žlutých karet. Bohužel,“ říkal v rozhovoru pro Radiožurnál po utkání rozhodčí Pavel Franěk.

Jak také uvedl hlavní rozhodčí, žlutá karta hned ve čtvrté minutě prý nezapadala do jeho strategie. „Chtěl jsem, aby hra měla spád. Nechtěl jsem dávat žluté karty ze začátku.“

Že to mohl myslet Pavel Franěk skutečně, tak ukázal o necelých 20 minut později, kdy dal Tomáši Řepkovi žlutou kartu za mnohem nenápadnější přestupek. Přesto delegát zápasu neměl pro strategii sudího pochopení a chybu mu také okamžitě po utkání vyčetl.

„Samozřejmě delegát mi vyčetl, že jsem měl dát žlutou kartu,“ přiznal po derby, ve kterém fotbalisté Sparty porazili Slavii 1:0, rozhodčí Pavel Franěk.

Výsledek utkání sice neovlivnil, a shodli se na tom zástupci obou stran, volání, že se všem hráčům neměří stejným metrem, ale ani o jediný decibel neutišil.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme