Kapr s Kubíčkem dál vaří strahovskou bramboračku

Když fotbalový rozhodčí řídí zápas tak, že jsou nespokojené obě strany, obvykle na něj lidé pokřikují, že dělá z utkání guláš nebo bramboračku. Podobný fotbalový zmatek bude ve čtvrtek u svazové disciplinární komise. Ve strahovském sídle Českomoravského fotbalového svazu se totiž chystá další díl už tradičního jarního dýchánku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Kapr, šéf Bohemians Praha, po jednání disciplinární komise

Karel Kapr, šéf Bohemians Praha, po jednání disciplinární komise | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Ten začal dvacátého března, kdy se na veřejnost dostalo obvinění, že fotbalová Olomouc údajně koupila výhru v posledním kole loňského ročníku Gambrinus ligy od střížkovských Bohemians. Od té doby se na tuhle patálii metodou sněhové koule nabalují další.

Disciplinární komise proto bude řešit několik problémů, které mají dva společné jmenovatele - Karla Kapra a Jiřího Kubíčka. Kapr nejprve předstoupí před komisi v roli viníka neodehraného derby dvou klubů s názvem Bohemians, pak si odskočí do zákulisí a vrátí se na scénu téhle pitoreskní grotesky v kostýmu chrabrého bojovníka za čistotu fotbalu a bude bít na poplach proti údajné zkorumpovanosti olomouckého klubu.

Přehrát

00:00 / 00:00

RRž Fotbal-strahovská bramboračka.mp3

Kubíček nejprve bude sledovat posun v kauze jménem „Klokaní schizma", ke které coby člen výkonného výboru svazu v době jejího vzniku a jakožto vystudovaný právník zaujal stanovisko, které pro Kaprův klub nevyznívá právě nejlépe.

Potom se olomoucký funkcionář Kubíček stane z pozorovatele svědkem, který bude chtít dokázat nevinu svého klubu a zároveň usvědčit Kapra z křivého obvinění.

A nakonec bude někdejší místopředseda a současný legislativec svazu vysvětlovat, jak je možné, že se nahrávka jeho soukromého telefonátu s členem výkonného výboru Petrem Voženílkem, která vrhala špatné světlo na Karla Kapra, dostala k uším veřejnosti.

Jestli se v tomhle divadelním kuse špatně orientujete, nevěšte hlavu. Bude mít ještě hodně repríz. Minimálně proto, že fotbalovému svazu bude nejméně do 3. června chybět orgán, bez kterého se konečný verdikt ve všech naznačených případech těžko obejde, totiž nezpochybnitelná odvolací a revizní komise.

A jelikož Karel Kapr, který tuhle strahovskou bramboračku začal dvacátého března vařit, je především podnikatelem, což je slovo příbuzné s přídavným jménem podnikavý, může se stát, že se tyhle propletené případy ještě více zašmodrchají. Kdo ví, co dalšího hodlá střížkovský boss na cestě za ziskem ještě podniknout.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme