Klub Bohemians Praha dostal od disciplinární komise tvrdý trest!

Šestimilionovou pokutu a odečet dvaceti bodů dostal od disciplinární komise ČMFS klub Bohemians Praha za nesehrání utkání 24. kola fotbalové Gabmrinus ligy na hřišti Bohemians 1905 a nepředání dalších důkazů v „olomoucké“ korupční kauze. Potrestán byl i tým Bohemians 1905.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf střížkovských Bohemians Karel Kapr odchází z jednání disciplinární komise ČMFS

Šéf střížkovských Bohemians Karel Kapr odchází z jednání disciplinární komise ČMFS | Zdroj: ČTK

Disciplinární komise ČMFS vynesla v případech, do kterých je zapleten celek Bohemians Praha, vůči klubu nekompromisní verdikt. Střížkovský tým má vedle výrazné finanční pokuty navíc odečteno 20 bodů. Stal se tak s největší pravděpodobností prvním sestupujícím z Gambrinus ligy.

Výše trestu má dvě hlavní příčiny – nesehrání zápasu 24. kola Gambrinus ligy mezi týmy Bohemians 1905 a Bohemians Praha, do kterého odmítli hosté nastoupit, a také nepředložení slibovaných nových důkazů v korupční kauze mezi střížkovským týmem a Olomoucí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Radiožurnálu Jan Kaliba popisuje v publicistické části Ozvěn dne tresty dsiciplinární komise ČMFS pro Bohemians Praha

Neodehrané utkání už dříve kontumoval ředitel sportovního úseku ČMFS Ivo Lubas 3:0 ve prospěch klubu Bohemians 1905, který tak získává tři body.

Šéf Bohemians Praha Karel Kapr se dnes marně snažil obhájit před disciplinární komisí ČMFS své rozhodnutí nedovolit hráčům střížkovského klubu, aby nastoupili k ligovému zápasu na stadionu Bohemians 1905.

„My jsem tam dali asi pět podnětů, kterými obhajujeme svůj čin. Já jsem doporučil a požádal disciplinární komisi, aby ještě před rozhodnutím této věci prozkoumala tyto naše podněty, což přislíbili. Všechno se to točí kolem Bohemians 1905 a jejich členství, jejich práv k soutěžím, jejich v současně době neoprávněnému obchodu a nakládání s hráči," uvedl například Karel Kapr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéf Bohemians Praha Karel Kapr obhajuje nesehrání zápasu na Bohemians 1905

Disiciplinární komise ale Kaprovy argumenty nevyslyšela. Šéf Bohemians Praha před DK také zopakoval, že podle Střížkovských, v rozporu s tvrzením policie, domácí fanoušci před sobotním zápasem ve Vršovicích napadli skupinku hostujících příznivců. Videonahrávku incidentu, kterou prý má střížkovský klub k dispozici, ale nepřinesl.

Trest kromě klubu dostal také samotný Karel Kapr, který musí zaplatit 300 tisíc Kč a nesmí působit ve fotbale dva roky. Po stejnou dobu nemůže vykonávat kapitánskou činnost Marek Kincl.

Trestu neunikl ani tým vršovických Bohemians 1905. Ten musí zaplatit 100 tisíc Kč a náhradu za poškozený autobus soupeře. Klubový ředitel Lukáš Přibyl potom navíc zaplatí 50 tisíc Kč.

Přibyl na druhou stranu předložil disciplinární komisi soupis škod způsobených tím, že se utkání nehrálo. „My jsme vyčíslili ty základní přímé náklady, které byly s tímto utkáním, na necelých osm set tisíc korun, konkrétně 777 503 Kč. Kdyby to bylo oznámeno předem, tak jsem mohli tyto škody minimalizovat a nemuselo k nim vůbec dojít."

Oba celky se můžou proti vyneseným trestům odvolat.

Úplatkářská kauza

Karel Kapr navíc znovu nepředložil slibované důkazy v jím rozpoutané kauze údajné zkorumpovanosti fotbalistů Olomouce. Předseda disciplinární komise Jiří Golda pak potvrdil, že podle informací od policie nepředal nové informace ani jí.

Podle Goldy tak Kapr nespolupracuje s ČMFS a znevážil jeho dobré jméno. Celá kauza je nyní odložena do doby, než šéf Bohemians Praha zveřejní své údajné další důkazy. Zatím jediným argumentem, kterým se Kapr ohání, jsou notářsky ověřené výpovědi hráčů, kteří měli být do aféry zapleteni.

Jan Kaliba, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme