EL: Baník Ostrava deklasoval tým WIT Georgia

Fotbalisté Baníku Ostrava vstoupili úspěšně do 2. předkola Evropské ligy. V Tbilisi zvítězili v úvodním utkání nad místním klubem WIT Georgia jednoznačně 6:0. Hattrickem se na vysoké výhře podílel obránce Neves.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

To není utkání, které se muselo hrát bez diváků. Zkrátka nepřišli!

To není utkání, které se muselo hrát bez diváků. Zkrátka nepřišli! | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

WIT Georgia - Baník Ostrava 0:6 (0:1)

Úvod utkání konečnému výsledku ale rozhodně nenapovídal. Domácí tým měl už v 9. minutě stoprocentní gólovou příležitost. Kvaratschelja však po chybě ostravské obrany na gólmana Daňka nevyzrál.

Baník poté začal pomalu přebírat na utkáním kontrolu, kterou definitivně potvrdila jeho úvodní branka. Krátce po půlhodině první půle se hlavou prosadil Neves a načal tak svůj gólový účet. WIT Georgia ale ještě jednou zazlobila. Opět Kvaratschelja ale svoji druhou velkou příležitost znovu nevyužil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Radiožurnálu si po utkání pozval k mikrofonu Zdeňka Šenkeříka

Druhý poločas byl už ovšem záležitostí pouze jednoho týmu a to Baníku. Domácí zcela odpadli a ostravský celek postupně přidával jednu branku za druhou. Nejvíce se blýskl obránce Neves, který se trefil ještě dvakrát z penalt. Skórovali také Pilík, Neuwirth a Hušbauer.

„Pochopitelně soupeř má v úvodu zápasu více sil, využívá domácího prostředí. Takže nebyli jsme výrazně dominantním mužstvem, soupeř byl určitě nebezpečný. Ale tušili jsme, že když přežijeme jeho počáteční snahu, že se postupem času projeví naše větší taktická rutina a fyzická převaha. A to se stalo,“ poznamenal k utkání trenér Miroslav Koubek.

Odveta, která se hraje v Ostravě za týden 22. července, tak už bude s největší pravděpodobností pouze formalitou.

Branky: 33., 57. z pen. a 64. z pen. Neves, 61. Pilík, 70. Neuwirth, 78. Hušbauer. Rozhodčí: Rafati - Bornhorst, Margenberg (všichni Něm.). ŽK: Majsašvili, Mikaberidze, Klimiašvili (všichni WIT). Diváci: 916.

Sestavy:

WIT Georgia: Mikaberidze - Čankvetadze, Lomaja, Adamadze, Bechvaja - Majsašvili (82. Kasradze), Vasadze (67. Chimakadze) - Gurešidze, Lipartija (71. Janelidze), Klimiašvili - Kvaratschelja. Trenér: Kochlašvili.

Ostrava: Daněk - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Marek (68. Hušbauer), Lukeš, Greguš - Pilík (74. Šmejkal), Varadi, Šenkeřík (64. Frejlach). Trenér: Koubek.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme