EL: Černý den českých týmů - Jablonec i Plzeň ze hry

Po Baníku Ostrava nepostoupily do play-off Evropské ligy ani další dva české týmy. Jablonec prohrál úvodní duel 3. předkola v Nikósii 0:1 a Apoelu podlehl i v domácí odvetě - kyperský celek zvítězil 3:1. Plzeň remizovala v prvním utkání v Praze s Besiktasem Istanbul 1:1, odvetu v Turecku ale prohrála vysoko 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Apoelu Nikósie se radují po druhé brance v síti Jablonce

Hráči Apoelu Nikósie se radují po druhé brance v síti Jablonce | Zdroj: ČTK

FK Baumit Jablonec - Apoel Nikósie 1:3 (1:3)

Jablonec věřil před odvetným zápasem v dobrý výsledek a postup do posledního předkola Evropské ligy, Apoel Nikósie však srazil jeho akcie k nule už v prvním poločase. Kyperský celek od počátku zaměstnával domácí obranu, která podobně jako zbytek týmu soupeři kombinačně ani rychlostně nestačila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník Jablonce David Lafata po utkání uznal kvality soupeře

Po několika nadějných příležitostech se hosté poprvé prosadili ve 24. minutě. Charalambides nacentroval míč z přímého kopu za jabloneckou obranu, která nechala naprosto bez povšimnutí Jorgeho a ten se zblízka hlavou nemýlil. Chvíli nato dostal Charalambides exkluzivní přihrávku do brejku a svůj únik bezpečně proměnil.

Apoel utkání kraloval, ale také on se nevyvaroval jedné velké chyby. Gólman Chiotis chtěl rozehrát rukou, výhoz si na poslední chvíli rozmyslel, ale míč mu vypadl směrem k brance, kde ho nepovoleně musel chytit podruhé. Rozhodčí nařídil nepřímý kop z malého vápna, z kterého Pavlík prostřelil vše, co mu stálo v cestě a snížil.

Jenže kyperské mužstvo přišlo s rychlou odpovědí. Už po dalších čtyřech minutách přeletěl dlouhý balón jablonecké stopery a pro pohotového Solariho nebyl problém přelobovat vyběhnutého Špita.

Druhý poločas se poté hrál více méně z povinnosti. Nikósie kontrolovala průběh zápasu a mohla přidat i další branky, v 80. minutě například Solari neproměnil pokutový kop. I tak si ale Apoel bez problémů pohlídal postup do play-off Evropské ligy.

Branky: 33. Pavlík - 24. Jorge, 27. Charalambides, 37. Solari. Rozhodčí: Asumaa - Koskela, Heininen (všichni Fin.). ŽK: Chiotis, Broerse (oba Apoel). Diváci: 3622. První zápas: 0:1, postupuje Apoel.

Sestavy:
Jablonec: Špit - Krajčík, Pavlík, Drsek, Zábojník - Jarolím, Eliáš (46. Vošahlík), Loučka (46. Piták), Kovařík - Lafata (80. Haurdič), Pekhart. Trenér: Komňacký.
Apoel: Chiotis - Solomou, Jorge, Grnčarov, Boaventura - Broerse - Charalambides, Marcinho (66. Almeida), Pinto, Manduca (83. Michail) - Solari (88. Kontis). Trenér: Jovanovič.

Besiktas Istanbul - Viktoria Plzeň 3:0 (1:0)

Plzeň promarnila v úvodním utkání s Besiktasem několik nadějných gólových příležitostí a výsledkem tak byla nakonec pouze remíza 1:1. Jak moc ji to bude mrzet, ukázala istanbulská odveta se vším všudy. Domácí zkusili na český celek nastoupit od počátku velmi ofenzivně, tým Pavla Vrby ale úvodnímu tlaku odolal a naopak sám začal útočit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňský trenér Pavel Vrba po utkání přesně věděl, co jeho týmu prohrálo zápas

Jenže ve 32. minutě chyboval při rozehrávce gólman Krbeček, který poslal míč na nepřipraveného Navrátila. Tomu sebral míč a Hološko a šel sám na branku. Plzeňskému obránci tedy nezbylo než slovenského útočníka ve službách Besiktase faulovat, za což viděl červenou kartu.

Západočeši se poté dostali do hluboké defenzivy, přesilovku domácích navíc už po sedmi minutách využil přesnou střelou Quaresma. V závěru úvodní půle ale mohli nečekaně skórovat Plzeňští, Jiráčka ovšem skvěle vychytal gólman Hakan.

Úvod druhé půle pohřbil definitivně naděje českého mužstva na dobrý výsledek. Limberský fauloval Quaresmu, viděl druhou žlutou kartu a poslal Plzeň do devítí. Za tohoto rozložení sil už Besiktas svoji šanci nepustil. Na 2:0 zvyšoval po Quaresmově centru zblízka Delgado, konečnou podobu výsledku potom dal krásně zakroucenou střelou Hološko.

Branky: 39. Quaresma, 57. Delgado, 71. Hološko. Rozhodčí: Nzolo - De Bruyn, Gerard (všichni Belg.). ŽK: Delgado - Limberský, Rezek. ČK: 32. Navrátil, 52. Limberský (oba Plzeň). Diváci: 31.000. První zápas: 1:1, postupuje Besiktas.

Sestavy:
Besiktas: Hakan - Erhan, Zápotočný, T. Ibrahim (46. Ferrari), Ü. Ibrahim - Necip, Ernst - Hološko, Delgado (60. Tabata), Quaresma - Bobo (68. Nihat). Trenér: Schuster.
Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Bystroň, Navrátil, Limberský - Petržela (75. Hruška), Horváth (83. Rýdel), Rada (75. Hájovský), Kolář , Jiráček - Rezek. Trenér: Vrba.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme