Rooneymu prý hrozí kvůli nevěře ztráta smlouvy s Coca Colou

Mediální humbuk kolem útočníka fotbalového týmu Manchester United Waynea Roonyho pokračuje. Rooney v posledních dnech čelí sexuální aféře. Podle britského tisku opakovaně podváděl těhotnou manželku s prostitutkami. Kvůli obavám z možných útoků ho proto trenér nepostavil do zápasu s Evertonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled z tribůny před utkáním Anglie a USA

Pohled z tribůny před utkáním Anglie a USA | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Americká firma Coca Cola uvažuje dokonce o zrušení sponsoringu Waynea Rooneyho. Psal o tom zpravodaj nedělního listu Sunday Times, který cituje nejmenovaný zdroj a podle něj i ústředí firmy v Atlantě vyvíjí nátlak na londýnskou pobočku, aby se čtyřiadvacetiletým fotbalistou přerušila kontakty.

Tedy aby mu vypověděla sponzorskou smlouvu, která hráči vynáší 600 tisíc liber ročně. Rooney kromě toho vydělává další milion 900 tisíc liber ročně na propagaci jiných výrobků, příjem od Manchesteru United činí sto tisíc liber týdně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Kocourek mluvil v Odpoledním Radiožurnálu o aféře Waynea Rooneyho

Sunday Times dodává, že londýnská pobočka Coca Coly, zejména produktu Zero Coke, se brání Rooneymu smlouvu vypovědět. Americká centrála tvrdí, že Rooney narušuje pověst Coca Coly jako rodinného pití, londýnská pobočka se však brání, že Zero Coke není pití rodinné, nýbrž pro mladé teenagery.

Rooneyho manželka, která je sama úspěšnou podnikatelkou, po vypuknutí aféry v médiích odjela i s desetiměsíčním synkem z rodinného sídla nedaleko Manchesteru k rodičům v hrabství Hampshire, což je daleko v jihovýchodní Anglii.

Podle sobotních novin ale prohlásila, že Waynea miluje a odpustila mu . Manažer Manchesteru Sir Alex Ferguson se odmítá s novináři o této aféře bavit. Prohlásil, že o soukromých záležitostech hráčů se na veřejnosti nevyjadřuje. Novinářům jen řekl: „Nechte to chlapci usnout. Já vám nic neřeknu.“

Milan Kocourek, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme