Anglická fotbalová asociace považuje korupční vyšetřování FIFA za frašku

Odtajnění původní vyšetřovací zprávy o korupci žádá od Mezinárodní fotbalové federace FIFA vedení anglického fotbalu. To považuje za neuvěřitelné, že se hlavní vyšetřovatel FIFA Michael García od zprávy distancoval, a chce se proti jejím závěrům odvolat. FIFA došla k závěru, že udělení pořadatelství mistrovství světa Rusku a Kataru nedoprovázela korupce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Katar se připravuje na pořádání fotbalového MS 2022

Katar se připravuje na pořádání fotbalového MS 2022 | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

„Kvůli všem těm vážným obviněním v Sunday Times a jinde jsme na Garcíovu zprávu netrpělivě čekali,“ uvedl pro BBC předseda anglické fotbalové asociace Greg Dyke.

„Teď to vypadá, že interpretace vyšetřovací zprávy v podání FIFA není férová, což tvrdí sám García. Pokud vyšetřovatel říká, že závěry FIFA neodrážejí jeho zjištění, je to velmi vážné,“ dodal.

Vedení ostrovního fotbalu patří k nejostřejším kritikům kontroverzního prezidenta FIFA Seppa Blattera.

Anglii, která při hlasování o pořádání mistrovství světa 2018 dostala jen dva hlasy, FIFA kritizuje kvůli údajně neetickému chování.

Angličtí fotbaloví funkcionáři i politici to považují za absurdní a žádají odtajnění Garcíovy zprávy.

Jiří Hošek, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme