Anglickému Watfordu hrozí pokuta a bodový odečet. Falzifikoval dokument z banky

Fotbalový Watford zažívá historicky nejlepší vstup do anglické Premier League, ale je možné, že o některé z dvanácti dosud nasbíraných bodů přijde. Vedle pokuty mu totiž hrozí i bodový odpočet za to, že ještě před postupem do první anglické ligy, kdy v jeho barvách působil český útočník Matěj Vydra, poslal vedení fotbalových soutěží EFL padělaný dokument. Díky němu pak mohl Ital Gino Pozzo plně převzít klub od svého otce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Watford v dosavadních devíti kolech Premier League nasbíral dvanáct bodů

Watford v dosavadních devíti kolech Premier League nasbíral dvanáct bodů | Zdroj: Reuters

Jen dvakrát v historii Premier League, nejvyšší anglické soutěže, přišel některý z týmů o body. V sezoně 1996/97 Middlesbrough za neoprávněné přeložení zápasu a Portsmouth o třináct let později za vyhlášení finančního konkurzu.

Teď hrozí bodový odečet Watfordu. V předminulém ročníku 2014/15, v němž nakonec Hornets vybojovali návrat do Premier League, totiž klub poslal vedení nižších fotbalových soutěží EFL padělaný dokument z banky.

Stálo v něm, že italský byznysmen Gino Pozzo má dostatečné finanční rezervy, aby mohl klub převzít od svého otce Giampaola, jenž mimo jiné vlastní i italské Udinese a v minulosti také španělskou Granadu.

Jenže podle banky, která měla dokument vystavit, vůbec nebyla společnost Hornets Investment Limited zastoupená Ginem Pozzem mezi jejími klienty.

„EFL okamžitě začala celou věc prošetřovat a kontaktovala Watford, který má podat vysvětlení,“ řekl mluvčí EFL britskému deníku The Telegraph, který protiprávní jednání díky získané kopii falzifikátu odhalil a upozornil na něj policii i vedení fotbalových soutěží.

Gino Pozzo o padělaném dokumentu údajně nevěděl. Watford, jenž po návratu do Premier League v devíti duelech nasbíral dvanáct bodů a zažívá vůbec nejlepší vstup do nejvyšší anglické soutěže, se k situaci nevyjádřil. „Probíhají dvě vyšetřování, která nebudeme komentovat,“ řekl tiskový mluvčí klubu.

Anglický celek, který je v tabulce momentálně devátý, má kauzu kolem falzifikovaného dokumentu objasnit v průběhu příštího týdne. Mezitím se v sobotu v 10. kole Premier League střetne s Hullem.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme