Anglie chce omezit počet cizinců z nečlenských zemí EU v Premier League

Anglická Fotbalová asociace chce zavést přísnější kvóty na počet odchovanců v klubech Premier League. Předseda asociace Greg Dyke si myslí, že prestižní soutěž čím dál víc ovládají cizinci. V nejvyšší anglické lize by taky mělo nastupovat méně hráčů ze zemí mimo Evropskou unii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chelsea je zatím v čele anglické Premier League, v tomto utkání porazila Everton

Chelsea je zatím v čele anglické Premier League, v tomto utkání porazila Everton | Zdroj: Reuters

Greg Dyke si představuje, že by se po anglických trávnících mělo prohánět mnohem víc Harry Kaneů. Útočník Tottenhamu je odchovancem severolondýnského týmu a v současnosti vládne tabulce střelců Premier League.

Předseda fotbalové asociace si představuje, že z 25členné soupisky A-týmů bude povinně alespoň 12 fotbalistů z Britských ostrovů. Současná kvóta přitom činí 8 hráčů.

Podle GregaDykea navíc mají být dva hráči v kádru odchovanci klubu. Experti očekávají tvrdý odpor některých špičkových klubů proti pravidlům, která by měla začít platit od sezóny 2016/2017.

Už od 1. května letošního roku se zpřísní vydávání pracovních povolení pro fotbalisty z nečlenských zemí Evropské unie.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme