Anglii čeká šlágr mezi United a Arsenalem. Oba týmy potřebují vyhrát, říká gólman Kanonýrů Čech

Fotbalisté Manchesteru United budou hrát v anglické lize proti Arsenalu. Na rozdíl od doby na přelomu století už to sice není duel o titul, ale ani tak souboj tradičních klubů neztrácí náboj. Vždyť Arsenalu se na stadionu Rudých ďáblů podařilo v lize naposledy vyhrát před deseti lety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Arsenalu Petr Čech bude čelit Manchesteru United

Gólman Arsenalu Petr Čech bude čelit Manchesteru United | Zdroj: Reuters

Záložník Tomáš Rosický byl na podzim 2006 u akce, která v závěru zápasu přinesla Kanonýrům vítězství na hřišti United 1:0. Teď se bude o něco podobného pokoušet jeho krajan, brankář Petr Čech.

„Zápas mezi Arsenalem a Manchesterem je vždycky očekávaný. Naše postavení v tabulce navíc velí obou týmům zvítězit, protože se chceme udržet na předních příčkách a nenechat ostatní utéct, zatímco Manchester je pozadu, takže musí vyhrát, aby si udržel šanci na titul,“ připomíná gólman, že drahé nákupy hvězd Ibrahimoviče, Pogby a dalších ještě United nepřinesly očekávané výsledky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas mezi Arsenalem a Manchesterem je vždycky očekávaný, říká gólman londýnského celku Petr Čech

Slavný klub se sice drží špičky Premier League, ale poslední roky výrazně zaostává za svými předchozími úspěchy.

„Po dvou sezonách, kdy se jim nepodařilo dostat do Ligy mistrů, což je pro ně určitě zklamání, samozřejmě chtějí, aby postoupili dál, takže zápas proti nám ukáže, v jaké pozici budou,“ myslí si Petr Čech.

Duel United s Arsenalem bude mít náboj i proto, že týmy budou od laviček dirigovat trenéři, kteří se nemají zrovna v lásce. Arsenal pod koučem Wengerem ještě nikdy v lize neporazil mužstvo vedené José Mourinhem.

Podle statistik je tak před Arsenalem hodně těžký úkol, splnit se ho pokusí od 13.30 minut, kdy je výkop.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme