Argentina titul na Copa América nezískala, ve finále se radovalo Chile

Fotbalovými mistry Jižní Ameriky jsou poprvé v historii Chilané. Ve finále šampionátu v Santiagu porazil domácí výběr Argentinu na penalty 4:1, v normální hrací době ani v prodloužení branka nepadla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Chile se radují z vítězství na Copa América

Fotbalisté Chile se radují z vítězství na Copa América | Zdroj: Reuters

Lionel Messi tak po loňském prohraném finále MS s Německem ani tentokrát první trofej se seniorskou reprezentací Argentiny nezískal. Vyhlášený střelec Barcelony se na turnaji trefil jen jednou.

Argentina byla ve finále favoritem, neboť z 85 vzájemných zápasů prohrála jen šest a na jihoamerickém mistrovství ještě Chile nikdy nepodlehla. Nakonec ale musí na patnáctou kontinentální trofej čekat dál, naposledy ji získala v roce 1993.

Úvodní minuty patřily chilskému výběru, avšak argentinská obrana odolala a v 21. minutě mohl padnout gól na druhé straně. Po Messiho centru hlavičkoval Agüero, ale brankář Bravo na čáře reflexivně zasáhl.

Po půlhodině hry přišli hosté o zraněného útočníka Di Maríu a jeho náhradník Lavezzi mohl v nastavení první půle skórovat, jenže střelu z nadějné pozice nasměroval přímo do rukavic chilského gólmana.

Zklamaný Lionel Messi po prohrném finále na Copa América, z trofeje se radovali fotbalisté Chile; | Foto: Reuters

Po změně stran byl často vidět domácí záložník Vidal, ale jeho technické finesy ani dravý průnik v 77. minutě ke gólu nevedly, Sánchezův volej zase krátce nato proletěl vedle argentinské branky. Na druhé straně mohl z posledního útoku rozhodnout Higuaín, ale ani on neuspěl.

Stav 0:0 nezměnilo ani prodloužení, i když ve 105. minutě šel po Mascheranově chybě sám na argentinskou branku Sánchez. Souboj neporažených týmů tak musely rozhodnout penalty.

Z argentinské trojice ale proměnil jen Messi. Higuaín branku vysoko přestřelil a Banegův pokus chytil Bravo. Sánchez pak ve čtvrté sérii zajistil Chile historický triumf lehkou střelou k opačné tyči, než kam se vrhl Romero.

 

Check out our gallery of the best pictures from Selección Chilena's Copa América 2015 winning celebrations.

Posted by Copa América 2015 on 4. červenec 2015

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Chile - finále:

Chile - Argentina 0:0 po prodl., pen. 4:1
Penalty proměnili: Fernández, Vidal, Aránguiz, Sánchez - Messi. Neproměnili: Higuaín, Banega (oba Arg.). Rozhodčí: Roldán - Guzmán, De la Cruz (všichni Kol.). ŽK: Silva, Medel, Diaz, Aránguiz - Rojo, Mascherano, Banega. Diváci: 45.693.
Chile: Bravo - Isla, Silva, Medel, Beausejour - Aránguiz, Diaz, Vidal - Valdivia (75. Fernández) - Sánchez, Vargas (95. Henríquez). Trenér: Sampaoli.
Argentina: Romero - Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Rojo - Pastore (81. Banega), Mascherano, Biglia - Messi, Agüero (74. Higuaín), Di María (29. Lavezzi). Trenér: Martino.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme