Arsenal porazil ve šlágru Premier League Leicester gólem v 95. minutě

Náskok 'štiky' anglické fotbalové ligy, Leicesteru, v čele tabulky se po dnešku smrsknul na pouhé dva body. Největší senzace letošního ročníku Premier League prohrála gólem v 95. minutě na hřišti Arsenalu 1:2. Obě strany spílaly hlavnímu sudímu Atkinsonovi, který hlavně podle leicesterských zápas hrubě ovlivnil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V dnešním šlágru fotbalové Premier League porazil Arsenal Leicester 2:1

V dnešním šlágru fotbalové Premier League porazil Arsenal Leicester 2:1 | Zdroj: Reuters

Šlágr 26. kola se dá rozdělit na dobu před 54. minutou a po ní. Právě v úvodu druhé poloviny za stavu 1:0 pro hosty totiž pravý obránce Leicesteru Danny Simpson uviděl druhou žlutou kartu a musel ze hřiště.

Podle kouče 'lišek', Claudia Ranieriho, byl rozhodčí Martin Atkinson v klíčovém okamžiku trochu přísný. Italský trenér si myslí, že Simpsonův druhý zákrok byl jen běžný faul a nezasluhoval si druhou žlutou kartu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Arsenalu s Leicesterem přímo v Anglii sledoval zpravodaj ČRo Jiří Hošek

Ranieri připustil, že v superrychlém utkání možná měli jeho hráči zůstat klidnější, ale to samé podle něj platí i pro mezinárodního rozhodčího Atkinsona.

Jenže poškozeni se v první půli cítili i domácí, protože penaltový zákrok Monreala na Vardyho, který ochotně přepadl přes nastavenou nohu, se podle jejich názoru pískat neměl.

Hlavně proto, že akci Leicesteru zřejmě předcházel faul na Özila. Po vyloučení Simpsona se na hostující branku valil jeden útok za druhým. Za muže zápasu označili experti hned několika anglických televizí právem dánského gólmana Leicesterru Kaspera Schmeichela.

Ten svými zákroky držel hostům dlouho naději na bodový zisk, a jeho paráda proti Giroudovi se řadí mezi aspiranty na titul brankářského zásahu roku.

Boleslav i díky Barošovi porazila Baník 3:0. Plzeň se po výhře nad Slováckem vrátila do čela tabulky

Číst článek

Arsenal byl ale trpělivý, a nakonec góly Walcotta v 71. a Welbecka v 95. minutě dramatický zápas otočil.

„Nakonec jsme rozhodli ze standardní situace. Všichni máme za Dannyho velkou radost, protože nám chyběl 10 měsíců, a to je u takto mladého hráče strašně dlouhá doba,“ prohlásil na adresu červeno-bílého hrdiny dne Welbecka jeho trenér Arséne Wenger.

„Možná to dnes byl stěžejní moment sezóny. Čistě matematicky jsme na Leicester mohli ztrácet osm bodů, ale teď jsou to najednou jen body dva. Do konce sezony ještě zbývá dlouhá doba a čeká nás ještě hodně skvělých týmů. Ale ukončili jsme mizernou sérii čtyř zápasů bez vítězství, a teď máme najednou zase dobrou šanci na titul,“ dodal spokojeně kouč Arsenalu.

Jiří Hošek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme