Arsenal s Čechem a Rosickým se v LM střetne Bayernem, Olympiakosem a Záhřebem

Arsenal s Petrem Čechem a Tomášem Rosickým nastoupí v základní skupině fotbalové Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, Olympiakosu Pireus a Dinamu Záhřeb. Rozhodl o tom los v Monaku, který rozdělil 32 klubů do osmi skupin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Losování základních skupin Ligy mistrů proběhlo v Monaku

Losování základních skupin Ligy mistrů proběhlo v Monaku | Zdroj: Reuters

Letos poprvé UEFA upřednostnila mistry z osmi nejsilnějších zemí a nasadila je do prvního koše bez ohledu na jejich výsledky v posledních letech. Real Madrid se tak ocitl až ve druhém koši, přestože má ze všech nejlepší klubový koeficient. K malé radosti hráčů Paris St. Germain, kteří ho dostali do skupiny.

Los moderoval bývalý dánský brankář Peter Schmeichel, který vyhrál nejcennější klubovou trofej v roce 1999 s Manchesterem United, a u losovacích mís se střídaly hvězdy úřadujícího vítěze FC Barcelona.

Po losování nového ročníku Ligy mistrů byl vyhlášený nejlepší fotbalista uplynulé sezony působící v Evropě. Vyhrál Argentinec Lionel Messi z Barcelony, druhý skončil Portugalec Cristiano Ronaldo z Realu Madrid a třetí spoluhráč Messiho Luis Suárez z Urugaye.

Nováčky mezi elitou jsou Mönchenglabach, Gent a Astana, která se probojovala do základní skupiny jako vůbec první kazašský klub v historii. Izraelský přemožitel Plzně Maccabi Tel Aviv se vrátil na scénu po jedenácti letech.

Kluby si rozdělí více než jednu a čtvrt miliardy eur, což je 34 miliard korun, nejvíc v historii soutěže. Jen samotná účast ve skupině každému vynese 12 milionů eur, další 1,5 milionu je za každé vítězství a půl milionu za remízu. Prémie se pak zvyšují s každým postupem a ve finále se bude hrát o rekordních 15 milionů eur.

Základní skupiny jsou na programu od 15. září do 9. prosince a vždy dva nejlepší týmy postoupí do jarní vyřazovací části. Finále se bude hrát 28. května v Miláně a tamní fanoušci už teď vědí, že jejich tým tam nebude. V Lize mistrů totiž letos scházejí oba milánské kluby, což se stalo poprvé po třinácti letech.

Lionel Messi obdržel ocenění pro nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě v uplynulé sezoně | Foto: Reuters

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů v Monaku:
Skupina A: Paris St.Germain, Real Madrid, Šachtar Doněck, Malmö.
Skupina B: PSV Eindhoven, Manchester United, CSKA Moskva, Wolfsburg.
Skupina C: Benfica Lisabon, Atlético Madrid, Galatasaray Istanbul, Astana.
Skupina D: Juventus Turín, Manchester City, FC Sevilla, Mönchengladbach.
Skupina E: Barcelona, Bayer Leverkusen, AS Řím, Borisov.
Skupina F: Bayern Mnichov, Arsenal (Petr Čech, Tomáš Rosický), Olympiakos Pireus, Dinamo Záhřeb.
Skupina G: Chelsea, Porto, Dynamo Kyjev, Maccabi Tel Aviv.
Skupina H: Zenit Petrohrad, Valencia, Olympique Lyon, Gent.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme