Arsenal s Čechem na lavičce prohrál v Záhřebu, Chelsea i Bayern se radují z výhry

Český reprezentační brankář Petr Čech zůstal v utkání Arsenalu v Lize mistrů pouze na lavičce náhradníků a přihlížel tak prohře v Záhřebu 1:2. Dařilo se naopak ostatním favoritům. Tři body si připsaly Chelsea, Leverkusen i Bayern Mnichov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Chelsea vstoupili vítězně do Ligy mistrů, když porazili Maccabi Tel Aviv

Fotbalisté Chelsea vstoupili vítězně do Ligy mistrů, když porazili Maccabi Tel Aviv | Zdroj: Reuters

Arsenal poprvé inkasoval ve 24. minutě a v závěru prvního poločasu to bylo s Kanonýry ještě horší. Po dvou žlutých kartách musel předčasně pod sprchy Giroud. Toho domácí po přestávce využili a přidali Fernandesem druhý gól.

V závěru snížil na rozdíl jednoho gólu Walcott, ale to bylo ze strany Arsenalu všechno.

Z anglických celků tak naplno bodovala pouze londýnská Chelsea. Ani ta nevstoupila do utkání s Maccabi Tel Aviv šťastně, když Hazard už v 6. minutě neproměnil pokutový kop. Po čtvrthodině ale otevřel skóre Willian a v nastaveném čase první půle proměnil druhou penaltu Oscar.

Po přestávce zvýšil střídající Costa na rozdíl tří gólů a skóre uzavřel Fabregas. Čtyři branky vstřelil i Leverkusen, který třemi góly ve druhém poločase rozhodl o vítězství nad Borisovem.

Tři body si podle předpokladů přivezli i fotbalisté Bayernu Mnichov ze hřiště Olympiakosu a překvapivě i Petrohrad z Valencie. Ta sice po přestávce smazala dvougólový náskok, ale Witsel 14 minut před koncem rozhodl o vítězství Zenitu.

Arsenal s brankářem Petrem Čechem na lavičce náhradníků prohrál v Lize mistrů na hřišti Dinama Záhřeb | Foto: Reuters

Dynamo Kyjev vyhrávalo od 20. minuty nad Portem po brance Guseva. Do poločasu ale vyrovnal Aboubakar a stejný hráč ve druhém poločase dokonal obrat. Remízu zachránil domácím v 89. minutě Bujalskyj.

Hned v úvodním utkání ztratila body Barcelona na hřišti AS Řím. Do vedení dostal katalánský klub Suarez, ale ještě do přestávky vyrovnal Florenzi. Výsledkem 1:1 skončilo i utkání v Gentu odkud si odvezl jeden bod Lyon.

Vítězství francouzského týmu odmítl v 88. minutě Lacazette, který neproměnil pokutový kop.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:
Bayer Leverkusen - BATE Borisov 4:1 (1:1)
Branky: 47. a 76. z pen. Calhanoglu, 4. Mehmedi, 59. Hernández - 13. Milunovič. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra (všichni Niz.).
AS Řím - FC Barcelona 1:1 (1:1)
Branky: 31. Florenzi - 21. Suárez. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.).

Skupina F:
Dinamo Záhřeb - Arsenal 2:1 (1:0)
Branky: 24. vlastní Oxlade-Chamberlain, 58. Fernandes - 79. Walcott. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). ČK: 40. Giroud (Arsenal).
Olympiakos Pireus - Bayern Mnichov 0:3 (0:0)
Branky: 52. a 90.+2 z pen. Müller, 89. Götze. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.).

Skupina G:
Dynamo Kyjev - FC Porto 2:2 (1:1)
Branky: 20. Gusev, 89. Bujalskij - 23. a 81. Aboubakar. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.).
Chelsea - Maccabi Tel Aviv 4:0 (2:0)
Branky: 15. Willian, 45.+4 Oscar z pen., 58. Diego Costa, 78. Fábregas. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Foltyn (všichni Něm.).

Skupina H:
Valencie - Zenit Petrohrad 2:3 (0:2)
Branky: 52. Joao Cancelo, 73. André Gomes - 9. a 45. Hulk, 76. Witsel. Rozhodčí: Thomson - McGeachie, Conquer (všichni Skot.).
Gent - Olympique Lyon 1:1 (0:0)
Branka: 68. Milicevic - 58. Jallet. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Connor (Skot.). ČK: 41. Dejaegere, 88. Foket (oba Gent).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme