Arsenal se poprvé po 15 letech nemusí dostat do play-off LM. Spoléhá na Bayern

V Lize mistrů může dnes večer skončit jedna dlouhá série. Fotbalisté Arsenalu můžou přijít o naději postoupit do osmifinále, které si zahráli v posledních 15 sezonách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Arsenalu Per Mertesacker (vlevo) při tréninku

Fotbalista Arsenalu Per Mertesacker (vlevo) při tréninku | Zdroj: Reuters

„Stále máme šanci a chceme se jí pořádně chopit, zvlášť když hrajeme doma. Porazili jsme tu jeden z nejlepších týmů Evropy – Bayern. Snad nám to dodá sebedůvěru a podáme dobrý výkon,“ říká Per Mertesacker.

Ani to ale jemu a jeho londýnským spoluhráčům nemusí stačit. Pokud totiž Olympiakos Pireus uhraje alespoň bod v Mnichově proti Bayernu, nebude Arsenalu nic platné ani vítězství nad Dinamem Záhřeb.

Přehrát

00:00 / 00:00

Arsenal před sezonou snil o tom, že se v LM konečně dostane dál než do osmifinále. Už večer ale může být jisté, že se do play-off nepodívá vůbec. Více Jan Suchan

„Pozitivní výsledek z Bayernu potřebujeme, účinek ale bude mít, jen pokud vyhrajeme, tak se pojďme soustředit na to, co můžeme ovlivnit,“ vyzývá trenér Arsenalu Arséne Wenger.

První vzájemné utkání senzačně vyhrálo Dinamo Záhřeb, ale jeho záložník Ademi měl pozitivní dopingový nález a dostal čtyřletý trest.

Vítězství chorvatského týmu ovšem zůstalo podle regulí v platnosti, což se Wengerovi nelíbí. Asi i proto, že po kontumaci by měl jeho tým k postupu mnohem blíž.

Porážka Chelsea v Tel Avivu by ji mohla vyřadit z LM už po základní skupině

Číst článek

„Osobně s tím pravidlem nesouhlasím. Přece nemůžete říct: OK, je tady hráč, který dopoval a výsledek platí. To znamená, že doping přijímáte. Ale taková jsou pravidla, musíme se s tím smířit a hlavně se dívat na sebe a řešit svůj výkon,“ uzavírá trenér Arsenalu.

Arsenal pravděpodobně s Petrem Čechem v brance nastoupí proti Dinamu Záhřeb ve 20.45.

Jan Suchan, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme