Asi na to nemáme, hodnotí olomoucký brankář Miloš Buchta boj o setrvání ve fotbalové lize

Jedno sestupové místo ze Synot ligy je stále neobsazené, minimálně po tomto kole si ho ale ponechají fotbalisté Sigmy Olomouc. Ve 28. části nejvyšší domácí soutěže totiž prohráli na Dukle 0:2 a jejich výkon byl přinejmenším na spodní hraně prvoligové úrovně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoucký trenér Václav Jílek při zápase proti pražské Dukle

Olomoucký trenér Václav Jílek při zápase proti pražské Dukle | Zdroj: ČTK

„My už nemůžeme říkat, že to třeba příště vyjde. Kdo tady byl, tak to viděl. My hrajeme o záchranu, ale asi na to nemáme. Nechci nás nijak podceňovat, ale Dukla nás přehrála ve všech směrech,“ hodnotil brankář Miloš Buchta a jen těžko bude Sigmě ke cti, že měla i spoustu šancí, když z nich nedala gól.

„Nedokážu si to vysvětlit. Jsme schopni soupeři namazat tři situace, kdy jde sám na branku a další dvě při standardce. Nefunguje nám rozehrávka, obranná ani útočná fáze,“ naráží trenér Václav Jílek na chyby, které vedly ke gólům Dukly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olomoučtí fotbalisté se po neúspěchu na Dukle nebezpečně přibližují pádu do druhé ligy

Nedostatků bylo ve hře Sigmy dost, předposlední místo v tabulce jí patří právem, a pokud dnes Příbram zvítězí ve Zlíně, bude situace Hanáků kritická. A pak už jen budou vzpomínat, kde potřebné body poztráceli.

„Na jaře se ty body sbírají hůře, každý si to hlídá. Nás mrzí zápasy, které jsme ztratili už na podzim. Kdybychom je vyhráli, tak teď nejsou naše zápasy tak křečovité. Mohli jsme uhrát víc bodů a být klidnější,“ říká gólman Buchta, ale naděje na udržení se nevzdává.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme