Banda zbabělců, řekla americká fotbalová brankářka o soupeřkách. Dostala zákaz na půl roku

Za urážku soupeřek na olympijských hrách v Riu dostala gólmanka americké fotbalové reprezentace Hope Solová šestiměsíční zákaz startů na mezinárodní úrovni. Po prohře ve čtvrtfinále se Švédkami nazvala protihráčky jako bandu zbabělců, což americký svaz označil jako nepřijatelné a potrestal ji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká fotbalová brankářka Hope Solová

Americká fotbalová brankářka Hope Solová | Zdroj: Reuters

„Výrok Hope Solové po zápase se Švédskem je nepřijatelný. Nesplňuje normy chování, které vyžadujeme od hráčů národního týmu. Měli by respektovat fair-play a ctít soupeře,“ uvedl šéf amerického fotbalu Sunil Gulati. Vyjádření Solové se nelíbilo ani Mezinárodnímu olympijskému výboru, ale důsledky nakonec nevyvodil.

„Americkému fotbalovému týmu jsem obětovala sedmnáct let. Práci profesionální sportovkyně jsem dělala s vášní, houževnatostí a závazkem být nejlepší brankářkou na světě nejen pro svou zemi, ale také pro pozvednutí sportu pro další generaci,“ napsala na profil na facebooku Solová.

Čtvrtfinálové utkání skončilo po základní hrací době nerozhodně 1:1. Penalty, které vyhrály Švédky 4:3, rozhodly o tom, že americké fotbalistky nebudou poprvé v historii ve finále olympijského turnaje a neobhájí tak zlato z minula. Solové se nezamlouval defenzivní styl soupeřek, který popsala na twitteru.

Už dříve měla pětatřicetiletá brankářka problémy. Loni bylo s jejím jménem spojeno domácí násilí. Údajně měla při sporu napadnout sestru a synovce, kterým způsobila lehká zranění. Třicetidenní zákaz dostala po tom, co se chovala agresivně při silniční kontrole.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme