Baník Ostrava propustil trenéra Svědíka, tým převezme Petr Frňka

Pátý tým podzimní části fotbalové ligy, ostravský Baník, provedl změny v realizačním týmu. V klubu už nepokračuje Martin Svědík a jako hlavní trenér přichází Petr Frňka, který doposud vedl druholigové Táborsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Svědík ještě v době, kdy trénoval ostravský Baník.

Martin Svědík ještě v době, kdy trénoval ostravský Baník. | Zdroj: ČTK

„Výsledky jsou nad očekávání, nicméně v základních parametrech, které se sledují a pro které máme velmi objektivní analytické a statistické metody Baník silně pokulhává. Zejména v ofenzivních činnostech se Baník nachází ve slabším průměru ligy,“ vysvětlil změnu předseda klubového představenstva Petr Šafarčík.

Důvody odchodu čtyřicetiletého Svědíka podle vyjádření vedení na klubových webových stránkách souvisí s nevyužitým ofenzivním potenciálem hráčů, prý je také potřeba zlepšit komunikaci uvnitř týmu a odstranit jazykovou bariéru.

Martin Svědík nastoupil do Baníku Ostrava v červnu 2013 a v letošní podzimní části ho dovedl k pátému místu v tabulce. Kvůli chybějící licenci byl sice veden jako asistent, potřebný kurz má ale dokončit v lednu.

Novým koučem Baníku je dvaačtyřicetiletý Petr Frňka, který doposud vedl Táborsko. To bylo pod jeho vedením po podzimu šesté. V nejvyšší soutěži působil jako asistent Romana Nádvorníka v Příbrami a na Žižkově.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme