Barák debutoval gólem. Česká reprezentace s Dánskem remizovala 1:1

Fotbalista Antonín Barák se v reprezentaci prosadil hned při svém debutu už v osmé minutě. V přípravném utkání proti Dánsku se na stadionu v Mladé Boleslavi postaral o jediný gól českého národního týmu. Soupeř stihl srovnat ještě v první půli, kdy se trefil Nicolai Jørgensen. Celek pod vedením trenéra Jarolíma tak v posledním zápase tohoto roku remizoval 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O jediný gól české reprezentace se v přípravném utkání proti Dánsku postaral novic Antonín Barák

O jediný gól české reprezentace se v přípravném utkání proti Dánsku postaral novic Antonín Barák | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

„Už jen za pozvánku do reprezentace jsem byl hrozně šťastný a je to skvělý pocit. Hrozně si to užívám, hrozně jsem si přál nastoupit, škoda, že jsme nevyhráli,“ říkal po utkání v rozhovoru pro Českou televizi Antonín Barák, který napodobil Michaela Krmenčíka, který se prosadil při svém debutu v zápase proti Norsku.

Jednadvacetiletý Barák se trefil už v osmé minutě a pomohla tomu i teč dánského hráče, který střelu přizvedl hlavou. Barák se ale do gólové šance dostal ještě jednou v sedmdesáté minutě, ale jeho hlavička neměla dostatečnou razanci. „Kdybych to trefil víc k tyči, tak by to asi bylo lepší,“ doplnil.

Čechům gól pomohl k sebevědomí a do vyrovnání byli na hřišti aktivnější než soupeř a vytvářeli si slibné brankové příležitosti. Střelu Gebre Selassieho si ale dánský brankář pohlídal a Milan Škoda v pětatřicáté minutě hlavičkoval mimo bránu.

Dánům se podařilo srovnat v devětatřicáté minutě. Nicolai Jörgensen na vzdálenější tyči špičkou usměrnil hlavičku svého spoluhráče.

Trenér Jarolím udělal oproti pátečnímu vítěznému utkání s Norskem devět změn v sestavě, v zahajovací jedenáctce zůstali pouze Bořek Dočkal a Jaromír Zmrhal, který se dostal do velké šance v druhém poločase, ale nastřelil tyč.

První jmenovaný zápas hodnotil vcelku pozitivně, i když litoval remízy. „Utkání beru pozitivně, hráli jsme proti silnému soupeři a myslím, že herně jsme byli lepší a vypracovali jsme víc šancí,“ řekl Dočkal. V několika šancích se ve druhé části ocitl i záložník Petr Mareš, který byl donominován až dnes ráno a připsal si první start v národním týmu.

Na stadion do Mladé Boleslavi dorazilo jen 1763 diváků, což je na reprezentační utkání velmi nízká účast a to mrzelo i trenéra Jarolíma, i když zmínil i pozdější začátek utkání, který mohl nízkou návštěvu zapříčit. Kouč ale uznal, že lidé, kteří na stadion dorazili, chvílemi přeci jen vytvořili domácí prostředí.

Další zápas čeká národní celek až 22. března, kdy v přípravě přivítá Litvu.

Přípravné fotbalové utkání v Mladé Boleslavi:
ČR - Dánsko 1:1 (1:1)
Branky: 8. Barák - 39. N. Jörgensen. Rozhodčí: Schüttengruber - Brandner, Riedel (všichni Rak.). ŽK: Krmenčík, Kadeřábek - N. Jörgensen, Durmisi. Diváci: 1763.
Sestavy:
ČR: Koubek (46. Pavlenka) - Gebre Selassie (66. Kadeřábek), Kalas, Suchý, Pudil - Kopic, Dočkal, Sýkora (46. Mareš), Barák (80. Droppa), Zmrhal (66. Souček) - Škoda (46. Krmenčík). Trenér: Jarolím.
Dánsko: Rönnow - Kjaer (78. Ankersen), M. Jörgensen, Bjelland (46. Vestergaard) - Stryger Larsen, Jensen, Wass (66. Andersen), Schöne, Durmisi - Fischer, N. Jörgensen (46. Gytkjaer). Trenér: Hareide.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme