Barcelona na pokraji vyřazení z LM. Katalánský velkoklub dostal v Paříži čtyři góly

Osmifinále Ligy mistrů začalo debaklem Barcelony v Paříži. Fotbalisté PSG se pomstili za dvě vyřazení ve čtvrtfinále a rozdrtili katalánský velkoklub 4:0. V souběžně hraném zápase porazila Benfika Lisabon Borussii Dortmund 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ángel Di María vstřelil Barceloně dva góly

Ángel Di María vstřelil Barceloně dva góly | Zdroj: Reuters

Trenér Barcelony Louis Enrique se bál, co na jeho tým vymyslí kouč PSG Unai Emery. A bál se oprávněně. Pařížané při prvním utkání osmifinále od začátku ovládli střed hřiště a brzy šli do vedení. Po faulu na Draxlera zavěsil přímý kop do sítě Ángel Di María.

Katalánský velkoklub mohl vyrovnat po půlhodině. Neymar se uvolnil ve středu hřiště a vymyslel průnikovou přihrávku na Gomese, toho ale vychytal gólman Kevin Trapp.

Hrdinou prvního poločasu byl Julian Draxler. Čerstvá posila PSG vstřelila gól při svém prvním zápase ve francouzském poháru, premiéře v Ligue 1 a nyní i při svém prvním představení v dresu PSG při Champions League. Ve 40 minutě totiž Rabiot obral Messiho ve středu hřiště a nabídl Draxlerovi střeleckou pozici, ten z pravé strany nezaváhal.

Pokud chtěli Katalánci vtrhnout do druhé půle s větším nadšením, rychle dostali studenou sprchu. Po dalším rychlém protiútoku si Ángel Di María připravil prostor ke střele a ranou ke vzdálenější tyči upravil už na 3:0.

Když si 20 minut před koncem naběhl mezi stopery Edison Cavani a prostřelil ter Stegena počtvrté, Park Princů byl v euforii.

Souboj francouzského a španělského mistra tak mají překvapivě lépe rozehraný fotbalisté z města na Seině. Barcelonu, která do čtvrtfinále postoupila už devětkrát v řadě, čeká za tři týdny na domácím stadionu mazání čtyřbrankového manka.

V souběžně hraném zápase potvrdila Benfika svou formu z portugalské ligy. Zápas s Borussií Dortmund rozhodl jediný gól, který vstřelil krátce po přestávce ze závaru po rohovém kopu Konstantinos Mitroglu.

Německý tým měl v 58. minutě ideální příležitost k vyrovnání, Aubameyang kopal penaltu, jenže ji zakončil doprostřed, kde čekal gólman Ederson.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Benfica Lisabon - Borussia Dortmund 1:0 (0:0)
Branka: 48. Mitroglu. Rozhodčí: Rizzoli - Banti, Irrati (všichni It.). ŽK: Fejsa - Schmelzer, Pulisic, Bartra. Diváci: 55.124.
Sestavy:
Benfica: Ederson - Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu - Salvio, Pizzi, Fejsa, Carrillo (46. Augusto) - Mitroglu (75. Jiménez), R. Silva (68. Cervi). Trenér: Vitória.
Dortmund: Bürki - Piszczek, Papastathopulos, Bartra, Schmelzer, Durm - Dembelé, Weigl, Guerreiro (81. G. Castro) - Reus (81. Pulisic), Aubameyang (62. Schürrle). Trenér: Tuchel.

Paris St. Germain - FC Barcelona 4:0 (2:0)
Branky: 18. a 55. Di María, 40. Draxler, 72. Cavani. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, T. Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Rabiot - A. Gomes, Busquets, Rafinha. Diváci: 46.484.
Sestavy:
PSG: Trapp - Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Verratti (69. Nkunku), Rabiot, Matuidi - Di María (61. Lucas), Cavani, Draxler (86. Pastore). Trenér: Emery.
Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - A. Gomes (58. Rafinha), Busquets, Iniesta (73. Rakitič) - Messi, L. Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme