Barcelona po přestřelce udolala Sevillu a získala evropský Superpohár

Dramatický zápas o evropský Superpohár vyhráli fotbalisté Barcelony. Vítěz Ligy mistrů udolal Sevillu 5:4 po prodloužení, když rozhodující branku dal v Tbilisi ve 115. minutě Pedro. Katalánský velkoklub před tím ztratil proti vítězi Evropské ligy vedení 4:1. Barcelona ovládla Superpohár popáté v historii a vyrovnala rekord AC Milán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Barcelony s trofejí pro vítěze Superpoháru UEFA

Fotbalisté Barcelony s trofejí pro vítěze Superpoháru UEFA | Zdroj: ČTK

Z prvního gólu utkání se radovali fotbalisté Sevilly. Po faulu Mascherana na pronikajícího Reyese se nádherně trefil z přímého kopu z dvaceti metrů Banega.

Barcelona už v 7. minutě odpověděla úplně stejným způsobem. Míč si tentokrát postavil Messi a střelou přes zeď překonal brankáře Beta. Za necelých deset minut si souboj zopakovali a vítězně z něj opět vyšel barcelonský útočník.

Sevilla obrat nedotáhla, ale na svůj výkon je hrdá. Superpohár míří do Barcelony

Číst článek

Tentokrát si ovšem vybral druhou polovinu branky a míč se ještě otřel o tyčku. Během první čtvrthodiny tak diváci viděli tři přímé kopy a z nich tři góly.

V závěru prvního poločasu se dostal za obranu Suarez, brankář Beto sice jeho střelu vyrazil, ale Suarez pokračoval v akci. Našel nabíhajícího Rafinhu, který z bezprostřední blízkosti gólmana Sevilly překonal.

O dva góly Barcelony se postaral Lionel Messi | Foto: ČTK/AP

Pět minut po přestávce se zdálo být rozhodnuto. Obrovskou chybu v rozehrávce Sevilly potrestal Suarez, který byl po přihrávce Busquetse sám před Betem a střelou mezi nohy ho překonal – 4:1!

Sevilla ale zabojovala a utkání dokázala vyrovnat. Šest minut po gólu Suareze snížil na rozdíl dvou gólů Reyes a dvacet minut před koncem vstřelil kontaktní gól z pokutového kopu Gameiro.

V 81. minutě už bylo vyrovnáno! Po chybě levého obránce Barcelony se dostal k míči Immobile a jeho přihrávku proměnil zblízka střídající Konopljanka.

Zápas tak dospěl do prodloužení, v němž Barcelona využila svou převahu pět minut před koncem. Messiho střelu vyrazil gólman Beto jen před Pedra, který střelou pod břevno rozhodl.

Zápas o fotbalový Superpohár UEFA v Tbilisi:

Barcelona - Sevilla 5:4 po prodl. (4:4, 3:1)
Branky: 7. a 16. Messi, 44. Rafinha, 52. Suárez, 115. Pedro - 3. Banega, 57. Reyes, 71. Gameiro z pen., 81. Konopljanka. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Sev. Ir.), Connor (Skot.). ŽK: Mathieu, Pedro, Busquets, Alvés - Krychowiak, Coke, Banega, Immobile, Krohn-Dehli. Diváci: 50 000.

Sestavy:
Barcelona: Ter Stegen - Alvés, Piqué, Mascherano (93. Pedro), Mathieu - Rakitič, Busquets, Iniesta (63. Roberto) - Messi, Suárez, Rafinha (78. Bartra). Trenér: Enrique.
Sevilla: Beto - Coke, Rami, Krychowiak, Trémoulinas - Iborra (80. Mariano), Banega - Reyes (68. Konopljanka), Krohn-Dehli, Vitolo - Gameiro (80. Immobile). Trenér: Emery.

Vojtěch Bureš, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme