Baroš pomohl dvěma góly k výhře Mladé Boleslavi, vyhrály i Teplice a Příbram

Útočník Milan Baroš byl ústřední postavou utkání Mladé Boleslavi se Slováckem. Bývalý reprezentační kanonýr vstřelil během úvodních jedenácti minut dvě branky a nasměroval svůj tým za třemi body. Stejný bodový zisk získaly i Příbram v Ostravě a Teplice ve Zlíně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš zamířil do Mladé Boleslavi před startem sezony z Ostravy

Milan Baroš zamířil do Mladé Boleslavi před startem sezony z Ostravy | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Mladá Boleslav potvrdila výbornou formu z posledních zápasů a připsala si sedmé utkání v řadě s bodovým ziskem. Proti Slovácku měla raketový nástup a nepřibrzdil jí ani kontaktní gól Libora Doška.

Po přestávce totiž vrátil domácím dvoubrankový náskok Skalák a konečnou podobu výsledku dal vlastním gólem Daníček, když tečoval za záda brankáře Heči hlavičku Zahustela.

Další porážku museli přijmout fotbalisté Baníku Ostrava. Tentokrát na domácím hřišti nestačili na Příbram a jejich situace už je více než kritická. Z jedenácti zápasů devětkrát prohráli a mají pouhé 4 body.

Naopak pro hostující tým jsou tři body velice důležité, neboť i Příbram už se přibližovala spodním patrům tabulky. Svěřence trenéra Tobiáše poslal ve 20. minutě do vedení Rezek, kterému připravil snadnou pozici ideální přihrávkou Štípek.

Na konečných 2:0 upravil čtyři minuty před koncem zápasu Barák, když se k němu dostal podruhé vyražený míč brankářem Pavlenkou, kterému obránci vůbec nepomohli.

Fotbalisté Příbrami se radují na hřišti ostravského Baníku, odkud si nakonec odvezli všechny body po vítězství 2:0 | Foto: ČTK

Pomalu se tabulkou propadá Zlín, který čeká už pět zápasů na vítězství. Naposledy se radoval z tříbodového zisku 12. září v utkání s Brnem. Od té doby si zlínští připsali pouhé dva body.

A nedočkali se ani v utkání s Teplicemi. Severočechy dostal do vedení ve 13. minutě po chybě Jugase Breite a na rozdíl dvou gólů zvýšil po hodině hry Fillo. Domácí sice patnáct minut před koncem snížili, ale na vyrovnání už nedosáhli.

11. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 0:2 (0:1)
Branky: 20. Rezek, 86. Barák. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Pochylý. ŽK: Kaša, Mičola - Pilík, Zápotočný, Štípek, Hruška. Diváci: 3538.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 4:1 (2:1)
Branky: 4. a 11. Baroš, 65. Skalák, 82. vlastní Daníček - 23. Došek. Rozhodčí: Lerch - Příhoda, Marek. ŽK: Bořil - Šumulikovski, Civič, Reinberk. Diváci: 3107.

Fastav Zlín - FK Teplice 1:2 (0:1)
Branky: 75. Holík - 13. Breite, 61. Fillo. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Peřina. ŽK: Krob (Teplice). Diváci: 4109.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme