Baroš vstřelil 'svému' Baníku dva góly. Zápas jsem dohrával v slzách, přiznal

Vlastimil Petržela má za sebou obnovenou trenérskou premiéru v nejvyšší české soutěži skoro po devíti letech. Ověřil si při ní svůj předpoklad, že s fotbalisty Ostravy první ligu nejspíš zase brzy opustí. Beznadějně poslední a extrémně nezkušený tým Baníku zahájil jaro porážkou 0:3 na hřišti Mladé Boleslavi. Svůj milovaný klub dvěma góly porazil Milan Baroš a po zápase to obrečel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš své góly proti Baníku neslavil

Milan Baroš své góly proti Baníku neslavil | Zdroj: ČTK

„Na konci jsem měl slzy v očích. Je to klub, kde jsem vyrostl a který mi strašně dal. Mrzí mě, že jsem z něj musel odejít, protože nebýt toho, jsem tam dodnes,“ říkal po zápase proti Baníku Milan Baroš.

Místo toho teď slavný odchovanec dvěma možná nejsmutnějšími góly své kariéry Baníku ukázal, že ani přes zimu se zázrak nestal a že se čtyřmi body a týmem plným prvoligových zelenáčů je ostravský fotbal v nejvyšší soutěži nezachranitelný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ke konci zápasu jsem měl v očích slzy, přiznal útočník Milan Baroš, který v dresu Mladé Boleslavi vstřelil dva góly Baníku

„Jsou to šikovní kluci, ale je to úplně nový mančaft, takže to bude chvíli trvat. Teď se tvoří nový Baník. Ti kluci mají 17, 18 roků a pro ně je takový zápas, i když třeba prohrají 0:3, strašně důležitý.“

„Musí si zvykat na osobní souboje, nasazení a rychlost, protože jestli mají příští rok zvednout Baník z druhé ligy, musí na to být připraveni. Mají půl roku na to se sehrát, doplnit kádr a nachystat to tak, aby se příští rok dokázali vrátit do ligy,“ nedělá si ani Baroš iluze o tom, že by se ve zbývajících 13 kolech mohl Baník nečekaně zvednout.

Z Bohnic do ligy. Blázinec mi pomohl, říká ostravský trenér Petržela

Číst článek

Ostatně nepočítá s tím ani muž, který má za úkol fotbal v Ostravě znova nastartovat. Vlastimil Petržela je totiž s druholigovým očistcem smířený a první ostré utkání na ostravské lavičce na tom nic nezměnilo. Sympaticky bojovný, chvílemi i herně obstojný, ale před soupeřovou brankou naprosto bezzubý výkon Baníku v Mladé Boleslavi Petrželu nepřekvapil.

„Pro některé naše chlapce to byla srážka s realitou. Já je teď nechávám, aby se s tím sami vyrovnali. Aby si užili, že to je trošku něco jiného, protože si mysleli, že když vyhrávali v juniorce, že to tak bude i tady. Co se tréninkového procesu týká, jedeme na 120, 150 procent každý den. Vůbec je nenecháme odpočívat. I z tohoto pohledu zápas někteří nezvládli, ale jiná cesta není,“ vysvětluje kouč Baníku.

Boleslav i díky Barošovi porazila Baník 3:0. Plzeň se po výhře nad Slováckem vrátila do čela tabulky

Číst článek

Tedy spíš bič než cukr chce Vlastimil Petržela používat při práci s mužstvem, které je ale zároveň potřeba udržet nedeprimované před předpokládanými porážkami. A také rovněž ještě doplnit, i když jádro už je prý zdravé.

„Jsem rád, že už je v mužstvu 90 procent kluků, kteří pochází z Ostravy. Už je to tedy opravdu Baník a ne nějaká slátanina, která byla o ničem. Řekl jsem, že Baník vrátím do první ligy příští rok a to dodržím,“ vzkazuje Petržela.

A kdo ví, třeba to bude znova i s Milanem Barošem, protože nejen podle oplakaných gólů a podle toho, jak srdečně se po zápase zdravil s ostravskými fanoušky, jde snadno poznat, že Baník mu lhostejný rozhodně není.

„Je dobře, že přišel nový majitel pan Brabec, se kterým jsem už měl možnost mluvit. Myslím, že záměry, které s klubem má, jsou na dobré cestě. Navíc nyní dává příležitosti odchovancům, kteří se za Baník budou rvát, zatímco minule to bylo tak, že se nakoupili předražení hráči a bylo jim jedno, jestli Baník vyhraje, nebo prohraje,“ dodal současný útočník Mladé Boleslavi.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme