Basilej na úvod Ligy mistrů remizovala s Razgradem, Čech sledoval zápas Arsenalu na PSG z lavičky

Pouze dva čeští hráči zasáhli do úvodního dne fotbalové Ligy mistrů. Tomáš Vaclík a Marek Suchý byli u domácí remízy Basileje s Razgradem. Petr Čech do zápasu Arsenalu na PSG nezasáhl, i tento zápas skončil 1:1. Zastříleli si favorité z Bayernu či Barcelony, zato zápas Manchesteru City s Mönchengladbachem byl odložen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Inkasující Tomáš Vaclík

Inkasující Tomáš Vaclík | Zdroj: Reuters

Trenér Arsene Wenger dal tentokrát před Petrem Čechem šanci Španělu Ospinovi. Ten ale od PSG inkasoval už po 45 sekundách hry a zakončení Edisona Cavaniho. Arsenal byl dlouho bezradný, v úvodu zápasu se téměř nedostal z vlastní poloviny, přesto si z Paříže veze bod.

Po změně stran měli domácí velkou převahu i obrovské šance. Ospina stál třikrát proti osamocenému střelci PSG, jenže další gól do branky anglického týmu už nepadl. A 78. minutě se do odraženého míče opřed Alexis Sanchéz a vyrovnal.

Basilej doma ve druhém zápas skupiny A přivítala přemožitele Viktorie Plzeň z předkola. Ludogorec Razgrad ve Švýcarsku po prvním poločase vedl, když Tomáše Vaclíka překonal Cafú.

Bulharská obrana povolila až 10 minut před koncem, kdy po centru z pravé strany vyrovnal Renato Steffen. Všechny 4 celky ve skupině A tak mají po prvním zápase 1 bod a stejné skóre.

Do čela skupiny B jde Neapol díky výhře na hřišti Dynama Kyjev. Italský zvrat zařídil mladý Polák Arkadiusz Milik. Letní posila Neapole zareagovala na domácí vedení a ještě před poločasovou přestávkou vstřelila dva góly hlavou.

Blízko k výhře měla i Benfica Lisabon, která téměř celý zápas vedla nad Besiktasem. Závěrečný hvizd ale zazněl za stavu 1:1. V nastavení totiž z přímého kopu vyrovnal Talisca.

Ve skupině C se odehrál pouze jeden zápas, přesto v něm padlo víc gólů, než ve všech ostatních skupinách. Utkání Manchesteru City s Borussií Mönchengladbach bylo pro déšť odloženo, Barcelona ale doma zničila Celtic.

Lionel Messi vstřelil Skotům hattrick už za hodinu hry. Sekundoval mu Neymar s bilancí gólu a čtyř přihrávek. Dva góly přidal Suárez a jeden Iniesta. Barca zvítězila 7:0.

Zastříleli si i další favorité soutěže z Bayernu. Bavorský velkoklub definitivně v zápase s Rostovem objevil mladíčka Joshuu Kimmicha. 21letý záložník se na výhře 5:0 podílel dvěma góly. Bayern vede skuupinu D před Atléticem Madrid, kterého vyhrálo v Eidhovenu 1:0.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Paris St. Germain - Arsenal 1:1 (1:0)
Branky: 1. Cavani - 78. Sánchez. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.). ČK: 90.+4 Verratti - 90.+3 Giroud. Diváci: 40.000.

Basilej - Ludogorec Razgrad 1:1 (0:1)
Branky: 80. Steffen - 45. Cafú. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.). Diváci: 30.852.

Skupina B:
Benfica Lisabon - Besiktas Istanbul 1:1 (1:0)
Branky: 12. Cervi - 90.+3 Talisca. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). Diváci: 42.126.

Dynamo Kyjev - Neapol 1:2 (1:2)
Branky: 26. Garmaš - 36. a 45.+2 Milik. Rozhodčí: Collum - Mather, Ross (všichni Skot.). ŽK: 68. Sydorčuk (Kyjev). Diváci: 55.000.

Skupina C:
Utkání Manchester City - Mönchengladbach bylo odloženo.

FC Barcelona - Celtic Glasgow 7:0 (2:0)
Branky: 3., 27. a 60. Messi, 75. a 88. Suárez, 50. Neymar, 59. Iniesta. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). Diváci: 73.920.

Skupina D:
Bayern Mnichov - Rostov na Donu 5:0 (2:0)
Branky: 53. a 60. Kimmich, 28. Lewandowski z pen., 45.+2 Müller, 90. Bernat. Rozhodčí: Taylor - Bennett, Beswick (všichni Angl.). Diváci: 70.000.

PSV Eindhoven - Atlético Madrid 0:1 (0:1)
Branka: 43. Níguez. Rozhodčí: Atkinson - Child, Burt (všichni Angl.). Diváci: 35.000.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme