Basilej s Vaclíkem a Suchým postoupila do jarní fáze Ligy mistrů

Fotbalisté Basileje v sestavě s českými fotbalisty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým remizovali na hřišti Liverpoolu 1:1 a postoupili do jarní fáze Ligy mistrů. Do vedení dostal švýcarský tým v prvním poločase Frei, vyrovnání zařídil deset minut před koncem zápasu Gerard.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Basileje Tomáš Vaclík zastavuje kapitána Liverpoolu Stevena Gerarda

Brankář Basileje Tomáš Vaclík zastavuje kapitána Liverpoolu Stevena Gerarda | Zdroj: Reuters

Basileji stačila k postupu remíza, domácí Liverpool musel vyhrát. Utkání se ale překvapivě vyvíjelo podle švýcarských not. Osmifinále Ligy mistrů přiblížil Basileji Frei v pětadvacáté minutě, když překonal gólmana Mignoleta střelou z hranice pokutového území.

Po hodině hry navíc viděl červenou kartu domácí Markovič a šance Liverpoolu ještě více klesly. Vidinu postupu vykřesal Angličanům nechytatelnou střelou z přímého kopu kapitán Gerard deset minut před koncem, ale na postup do Reds nakonec nestačilo.

Z prvního místa postupuje ve skupině B Real Madrid, který potvrdil svoji suverenitu vysokým vítězstvím nad Ludogoretsem. Spolu s ním si zahraje na jaře Ligu mistrů Basilej, na Liverpool čeká vyřazovací fáze Evropské ligy.

Ze skupiny D postupuje z prvního místa Borussia Dortmund, která doma sice pouze remizovala s Anderlechtem 1:1, ale vedoucí příčku uhájila před Arsenalem díky lepšímu skóre. Anderlecht jde ze třetího místa do Evropské ligy.

První příčku ve skupině C si zajistilo vítězstvím nad Petrohradem Monako, z druhého místa postupuje Leverkusen, který uhrál bezgólovou remízu v Lisabonu. Ruský tým putuje do jarní části Evropské ligy.

Gól neviděli ani fanoušci v Turíně, kde remizoval Juventus s Atletikem Madrid. Oběma týmům stačila remíza k postupu ze skupiny A. Na třetím místě skončil Olympiakos, který si tak zahraje na jaře vyřazovací část Evropské ligy.

Skupina A:
Juventus Turín - Atlético Madrid 0:0
Rozhodčí: Collum (Skot.). Diváci: 39.219.
Olympiakos Pireus - Malmö FF 4:2 (1:0)
Branky: 22. Fuster, 63. Domínguez, 87. Mitroglu, 90. Afellay - 59. Kroon, 81. Rosenberg. Rozhodčí: Lannoy (Fr.). ČK: 90.+3 Adu (Malmö). Diváci: 27.562.

Skupina B:
Real Madrid - Ludogorec Razgrad 4:0 (2:0)
Branky: 20. Ronaldo z pen., 38. Bale, 80. Arbeloa, 88. Medrán. Rozhodčí: Turpin (Fr.). ČK: 19. Marcelinho (Razgrad). Diváci: 58.393.
Liverpool FC - FC Basilej 1:1 (0:1)
Branky: 81. Gerrard - 25. Frei. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). ČK: 60. Markovič (Liverpool). Diváci: 43.290.

Skupina C:
Benfica Lisabon - Bayer Leverkusen 0:0
Rozhodčí: Kulbakov (Běl.). ČK: 90. Toprak (Leverkusen). Diváci: 17.564.
AS Monako - Zenit Petrohrad 2:0 (0:0)
Branky: 63. Abdennour, 89. Fabinho. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). Diváci: 11.319.

Skupina D:
Borussia Dortmund - Anderlecht Brusel 1:1 (0:0)
Branky: 58. Immobile - 84. Mitrovič. Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.). Diváci: 65.851.
Galatasaray Istanbul - Arsenal FC 1:4 (0:3)
Branky: 89. Sneijder - 3. a 90.+2 Podolski, 11. a 29. Ramsey. Rozhodčí: Borbalán (Šp.). Diváci: 20.590.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme